Κλειδώνει τους 151 η κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης

Κλειδώνει τους 151 η κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης

 Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα δώσουν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σύμφωνα με σημερινές τους δηλώσεις. Αυτο σημαίνει ότι, σε συνδυασμό με τις ψήφους των Παπαχριστόπουλου, Ζουράρι (ΑΝΕΛ), του Σπύρου Δανέλλη από το Ποτάμι και της Κατερίνας Παπακώστα, η κυβέρνηση έχει τους 151 βουλευτές που χρειάζεται, ενόψει της ψήφου εμπιστοσύνης.

Μπορεί ο Πάνος Καμμένος να αποχώρησε αό την κυβέρνηση, ωστόσο 4 από τους 7 βουλευτές των ΑΝΕΛ αναμένεται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα, στη διαδικασία που θα ξεκινήσει την Τρίτη στη Βουλή και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

«Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον» τονίζει η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε αποκλειστική δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η οποία προσθέτει ότι δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμά της να ψηφίζει κατά συνείδηση.

Σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται και οι Παπαχριστόπουλος - Ζουράρις, Παπακώστα, ενώ ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρουσία και του Πρωθυπουργού. τόνισε ότι «η στάση μου είναι αυτονόητη. Αυτά μου επιβάλλει η συνείδηση μου και η συνέπεια μου σε αυτά που διατύπωνα τα πέτρινα χρόνια του ’92. Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ και να ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία σας και την ιδιαιτέρως τιμητική πρόσκληση. Να σας συγχαρώ και για την επιλογή μιας εξαιρετικής ημέρας. Ουδέν τυχαίο στη ζωη τούτη»

Πρόσθεσε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ πιστώνεται η συμφωνία. Δε δείλιασε πάρα το κόστος. Και επειδή την ιστορία τη γράφουν τα πρόσωπα, ο Τσίπρας με τον Ζάεφ, ο Κοτζιάς και ο Δημητρόφ γράφονται στην ιστορία. Είτε αρέσει είτε όχι»

Τελευταίο κομμάτι του παζλ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης, που ξεκαθάρισε το πρωί της Δευτέρας ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr επίσης, ο Κόκκαλης θα ανακοινώσει άμεσα την ανεξαρτητοποίηση του. 


Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος έχιε βάλει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, αλλά μόνο για όσους «προτιμήσουν υπουργικές θέσεις από την κομματική γραμμή». Αυτό δηλαδή αφορά την κ.Κουντουρά και τον κ.Κόκκαλή, αλλά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν θα διαγράψει τους Ζουράρι και Παπαχριστόπουλο.

Οι «κρίσιμες ψηφοφορίες» για την κυβέρνηση όμως είναι δύο. Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών. Τότε, ουσιαστικά οι βουλευτές των ΑΝΕΛ που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης (π.χ. Κόκκαλης, Ζουράρις) θα αντικατασταθούν από τους βουλευτές του Ποταμιού που καταψήφισαν την κυβέρνηση, αλλά θα στηριξούν τη Συμφωνία

Ολόκληρη η δήλωση του Βασίλη Κόκκαλη στo onlarissa.gr:

“Η παρουσία μου στην Κίνα οφείλεται σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι τριών υπουργείων της Ελληνικής Κυβέρνησης, κατόπιν σχετικής, προ διμήνου, πρόσκλησης του Κινέζου Υπουργού Γεωργίας.

Σε ότι αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και συνοδοιπορία όλα αυτά τα χρόνια, έχω να σχολιάσω πως ο καθένας μας έχει την προσωπική του πολιτική πορεία και κρίνεται από αυτή από την κοινωνία.

Από την πρώτη ημέρα της κοινής πορείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης της χώρας, ήταν σε όλους αντιληπτό ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Ωστόσο, η ίδια η ιστορία απέδειξε πως αυτά που μας ένωσαν αναδείχθηκαν ισχυρότερα ΑΠΟ κάθε επιμέρους πολιτική διαφορά και μας οδήγησαν προ λίγων μηνών στην έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο.

Σε όλη αυτή την πορεία μου αρχικά ως βουλευτής και εν συνεχεία ως υφυπουργός, δεν έπαψα ποτέ να αναφέρομαι στην ανάγκη ομοθυμίας και εθνικής συνεννόησης. Ακολουθώντας πιστά αυτή την πολιτική στάση, υπηρέτησα και υπηρετώ καθημερινά μία κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει να πετύχει, ότι δεν πέτυχε ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑ προηγούμενα χρόνια.

Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης.

Για το λόγο αυτό, θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.»

.thepressproject.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

-
Σχολιάστε το άρθρο: