Διέγραψε και τον Κόκκαλη μετά την Κουντουρά ο Καμμένος για την ψήφο εμπιστοσύνης

Διέγραψε και τον Κόκκαλη μετά την Κουντουρά ο Καμμένος για την ψήφο εμπιστοσύνης

Μετά τη δήλωση του Βασίλη Κόκκαλη ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

"Ο Βασίλης Κόκκαλης παρότι βρίσκεται σε στάδιο διαπραγμάτευσης για την ψήφο του στο Εθνικό θέμα από την Κίνα αρκεί η πρόθεση για ανταλλαγή θέσης προκειμένου να απομακρυνθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" γράφει στο Twitter o κ. Καμμένος. 

Ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση: "Με απόφαση του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου, ο βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος". 

Ο κ. Κόκκαλης ξεκαθάρισε νωρίτερα πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού:

«Η παρουσία μου στην Κίνα οφείλεται σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι τριών υπουργείων της Ελληνικής Κυβέρνησης, κατόπιν σχετικής, προ διμήνου, πρόσκλησης του Κινέζου Υπουργού Γεωργίας.

Σε ότι αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και συνοδοιπορία όλα αυτά τα χρόνια, έχω να σχολιάσω πως ο καθένας μας έχει την προσωπική του πολιτική πορεία και κρίνεται από αυτή από την κοινωνία.

Από την πρώτη ημέρα της κοινής πορείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης της χώρας, ήταν σε όλους αντιληπτό ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Ωστόσο, η ίδια η ιστορία απέδειξε πως αυτά που μας ένωσαν αναδείχθηκαν ισχυρότερα από κάθε επιμέρους πολιτική διαφορά και μας οδήγησαν προ λίγων μηνών στην έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο.

Σε όλη αυτή την πορεία μου αρχικά ως βουλευτής και εν συνεχεία ως υφυπουργός, δεν έπαψα ποτέ να αναφέρομαι στην ανάγκη ομοθυμίας και εθνικής συνεννόησης. Ακολουθώντας πιστά αυτή την πολιτική στάση, υπηρέτησα και υπηρετώ καθημερινά μία κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει να πετύχει, ότι δεν πέτυχε ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑ προηγούμενα χρόνια.

Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης. Για το λόγο αυτό, θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Η απομάκρυνση του κ. Κόκκαλη έρχεται λίγη ώρα μετά τη διαγραφή της κ. Κουντουρά.

Η Κα Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα. Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Με αυτά τα λόγια από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Πάνος Καμμένος έθεσε εκτός  κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ την  υπουργός Τουρισμού, Κουντουρά

Από εχθές, σε δήλωση ανοιχτής υποστήριξης της κυβέρνησης Τσίπρα προέβη η υπουργός Τουρισμού (και βουλευτής Α’ Αθηνών) Ελενα Κουντουρά η οποία, σε ένα μήνυμα προς τον πρόεδρο των Ανεξ. Ελλήνων Πάνο Καμμένο, τόνισε ότι δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμά της να ψηφίζει κατά συνείδηση.

Η υπουργός, σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη Δευτέρα, την επομένη δηλαδή της αποχώρησης του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι παραμένει «συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια» και ότι θα συνεχίζει να πορεύεται με «σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

Σχετικά με την απουσία της από τις συνεδριάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ, η κυρία Κουντουρά εξήγησε ότι βρίσκεται σε «προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην Κίνα που πραγματοποιείται συντονισμένα από τρία συναρμόδια υπουργεία». Σε κάθε περίπτωση, η δήλωση της κυρίας Κουντουρά τη θέτει κατά τα φαινόμενα εκτός ΑΝΕΛ, αφού δεν φαίνεται διατεθειμένη να εγκαταλείψει την υπουργική καρέκλα και παράλληλα σκοπεύει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η υπουργός Τουρισμού είναι μία από τους τέσσερις (4) από τους επτά (7) βουλευτές των ΑΝΕΛ που αναμένεται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (μαζί με τους Θανάση Παπαχριστόπουλο, Βασίλη Κόκκαλη και Κώστα Ζουράρι), μια ποσόστωση που δείχνει πόσο δεμένο είναι το αριστεροδεξιό σχήμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πόσο διάτρητο είναι το αφήγημα περί κεντροαριστερής στροφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την Ιστορία, η δήλωση της κυρίας Κουντουρά έχει ως εξής: «Βρίσκομαι σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην Κίνα που πραγματοποιείται συντονισμένα από τρία συναρμόδια Υπουργεία με στόχο την επίτευξη επωφελών συμφωνιών για την Ελλάδα στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των μεταφορών και του τουρισμού. » Θέλω να κάνω σαφές ότι δεν διαπραγματεύομαι το δικαίωμα μου να ψηφίζω κατά συνείδηση. » Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας. » Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον». Πηγή: Protagon.gr

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: