Τι θα κάνουν τα υπόλοιπα κόμματα στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης

Τι θα κάνουν τα υπόλοιπα κόμματα στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης

Έντονες αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε το διαζύγιο Τσίπρα - Καμμένου που διαμηνύουν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Όποιος ψηφίσει την κυβέρνηση Τσίπρα την Τετάρτη βάζει την υπογραφή του για να ψηφιστεί και η Συμφωνία των Πρεσπών», διαμηνύουν από την αξιωματική αντιπολίτευση και ετοιμάζονται να δώσουν σκληρή μάχη στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης.

Οι πρώτες έντονες αψιμαχίες αναμένονται στη Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου που είναι προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Κάνοντας λόγο από την πρώτη στιγμή για «σκηνοθετημένο διαζύγιο» η Νέα Δημοκρατία μιλάει με βαριές εκφράσεις κατά των δύο κυβερνητικών εταίρων που σκηνοθέτησαν τη δήθεν ρήξη τους, ενώ βρίσκονται σε απόλυτη συνεννόηση.

Η αυλαία αυτής της κακόγουστης και επιζήμιας παράστασης πρέπει να πέσει. Στην επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης όποιος βουλευτής στηρίξει τον κ. Τσίπρα, αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στην Ιστορία» σχολιάζουν.

Γεννηματά: Ο Καμμένος φεύγει, αλλά οι Καμμένοι των Πρεσπών αναλαμβάνουν

«Ο Καμμένος φεύγει, αλλά οι Καμμένοι των Πρεσπών αναλαμβάνουν. Δεν υπάρχει λαϊκή και ουσιαστική εμπιστοσύνη στον κ.Τσίπρα και στον ετερόκλητο κυβερνητικό θίασό του» επισημαίνει σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά. «Τυχόν Κυβερνητική συνέχεια με υπολείμματα και γυρολόγους της πολιτικής, ακόμα και αν εξασφαλίσει την τυπική ψήφο εμπιστοσύνης, μόνο σε νέα αδιέξοδα θα οδηγήσει. Δεν υπάρχει λαϊκή και ουσιαστική εμπιστοσύνη στον κ.Τσίπρα και στον ετερόκλητο Κυβερνητικό θίασό του» προσθέτει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και ζητά «εκλογές τώρα».

ΚΚΕ: Το παζάρι κατέληξε σε ψήφο εμπιστοσύνης

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε ότι «το παζάρι ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο κατέληξε στην αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης». «Ο ελληνικός λαός είναι αυτός που δεν πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι ποτέ δεν κρύφτηκε

«Το Ποτάμι που ποτέ δεν κρύφτηκε, έχει από καιρό ξεκαθαρίσει: δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ.Τσίπρα» ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ένωση Κεντρώων: Ο Τσίπρας πέταξε τον Καμμένο ως λεμονόκουπα

«Ο κ. Καμμένος δέχτηκε τα πυρά αχαριστίας του κ. Τσίπρα, ο οποίος τώρα τον πέταξε ως λεμονόκουπα. Έπρεπε πριν πάρει το στυλό της μειοδοσίας, ο Κοτζιάς και ο Τσίπρας να είχε φύγει ο Καμμένος. Τώρα είναι αργά και η μειοδοσία συνετελέσθη» επισημαίνει η Ένωση Κεντρώων.

H κοινοβουλευτική διαδικασία θα ξεκινήσει την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχεδιάζουν και τις επόμενες κινήσεις τους με στόχο να αυξήσουν την πίεσή τους στην κυβέρνηση για εκλογές.

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα