Είναι οριστικό: Αποστολάκης στο υπ. Άμυνας στη θέση του Π. Καμμένου

Είναι οριστικό: Αποστολάκης στο υπ. Άμυνας στη θέση του Π. Καμμένου

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ με φόντο την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή. Μετά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου η οποία έγινε δεκτή, ο νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης αναλαμβάνει υπουργός Άμυνας, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Αποστολάκης έχει συνεργαστεί πολλές φορές με τον πρωθυπουργό κι έχουν συνεχώς ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας. Συνομιλούν συνεχώς για τα θέματα άμυνας, με τον Αλέξη Τσίπρα ν’ ακούει προσεκτικά όσα λέει ο Ναύαρχος Αποστολάκης και υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη.

«Εχω διαμηνύσει ότι μπροστά σε αυτόν τον εθνικό στόχο, στο προφανές εθνικό όφελος και συμφέρον, δεν πρόκειται να κάνω πίσω, να δειλιάσω, να λογαριάσω ρίσκο και πολιτικό κόστος. Ο νέος υπουργός Αμυνας θυα είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης. Αυτό είναι σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να διακινδυνεύσω ούτε λεπτό στον ευαίσθητο τομέα εθνικής ασφάλειας τη σταθερότητα κ πορεία που έχουμε χαράξει. Είναι σαφές, όπως ζήτησα, καθαρές κουβέντες και καθαρές αποφάσεις, όπως πορεύτηκα τα 4 χρόνια που βρίσκομαι στη θέση έτσι θα πορευτώ και τώρα», είπε ο πρωθυπουργός έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ποιος είναι ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν ναύαρχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και, από το Σεπτέμβριο του 2015 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Από τον Μάρτιο του 2013 ως τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ).

Γεννήθηκε το 1957 στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Έχει αποφοιτήσει:

• από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων
• από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ)
• από όλα τα σταδιοδρομικά Σχολεία εσωτερικού
• από το Amphibious Warfare School (ΗΠΑ)
• από το Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο)
• από τη Ναυτική Σχολή Πολέμου

Από το 1998 ως το 2001 ήταν διοικητής της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). Επίσης έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β' Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

Σε εκτέλεση της υπ' αριθμόν 1 αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ από 7 Μαρτίου 2013 παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 ανέλαβε, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, διαδεχόμενος τον Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά. Ένα εξ αυτών είναι ο τηλεοπτικός σεφ και διαγωνιζόμενος στο Master Chef, Γιάννης Αποστολάκης.

newsbomb

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Έλενα Τ.
Σχολιάστε το άρθρο: