Μέρκελ: Να αποτελέσουν κίνητρο για το μέλλον οι μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας

Μήνυμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις αποστέλλει η Άνγκελα Μέρκελ με δήλωσή της στην Καθημερινή ενόψει της άφιξής της στην Αθήνα για τη διήμερη επίσκεψή της την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Όπως επισημαίνει η γερμανίδα καγκελάριος, με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. «Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

«Η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην εταιρική σχέση και στη φιλία της Γερμανίας» υπογραμμίζει επίσης. Η κ. Μέρκελ αναγνωρίζει ότι «τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα και για πολύ κόσμο στην Ελλάδα» και πως η «μεταρρυθμιστική πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα ήταν δύσκολη».

Παράλληλα, υπενθυμίζει «την αλληλεγγύη και τη στήριξη» που προσέφερε η Ευρώπη με τα τρία προγράμματα βοήθειας.

Η δήλωση της καγκελαρίου αναλυτικά

«Προσβλέπω με χαρά στην επίσκεψή μου στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή, σε καλές συνομιλίες και ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η Ελλάδα και η Γερμανία έχουν στενούς δεσμούς τόσο μέσω πλήθους διμερών σχέσεων όσο και ως εταίροι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για πολύ κόσμο στην Ελλάδα. Η Ευρώπη έδειξε με τα τρία προγράμματα βοήθειας την αλληλεγγύη της και στήριξε την Ελλάδα στη μεταρρυθμιστική της πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα. Πρόκειται αναμφίβολα για μια δύσκολη πορεία. Ωστόσο με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον. Εδώ θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα στην πορεία της αυτή μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην εταιρική σχέση και στη φιλία της με τη Γερμανία».

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα