Σπίρτζης: Ο Καμμένος τηρεί το λόγο του και δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ

Σπίρτζης: Ο Καμμένος τηρεί το λόγο του και δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ

Την πεποίθησή του ότι ο Πάνος Καμμένος θα τηρήσει τη δέσμευσή του και δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

«Με τους ΑΝΕΛ έχουμε μια έντιμη και πολύ καλή σχέση και συμφωνία. Επειδή ο κ. Καμμένος όταν λέει κάτι, δεν παίρνει τον λόγο του πίσω, τηρεί τον λόγο του… Και αυτό το έχει αποδείξει. Άρα, θεωρώ πως η δέσμευσή του και στο υπουργικό συμβούλιο και δημόσια για μη συμπόρευση με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ισχύει… Δεν είναι μια δέσμευση αόριστη, το έχει αποδείξει με την πολιτική του στάση, με την πορεία στην κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στους ΑΝΕΛ και την ενδεχόμενη αποχώρησή τους από την κυβέρνηση, ο υπουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία των 3,5 ετών, με μία συμφωνία που είχε γίνει με γνωστές πολιτικές διαφωνίες, οι οποίες και είχαν αναδειχθεί. Πρόσθεσε δε, ότι δεν σημαίνει, πως αποχωρώντας από την κυβέρνηση, ο Πάνος Καμμένος δεν θα τη στηρίζει.

Απαντώντας σε σχετικές με τη συμφωνία των Πρεσπών ερωτήσεις, ο κ. Σπίρτζης διερωτήθηκε: «Η ΝΔ θέλει ή δεν θέλει να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών» «Αυτοί που μας κατηγορούν γιατί δεν καταθέτουν πρόταση μομφής στην κυβέρνηση;» συμπλήρωσε. Μάλιστα, σημείωσε πως σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, διαφωνίες δεν υπάρχουν μόνο στους ΑΝΕΛ, αλλά και στην Κ.Ο. της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. «Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, αν μπορούσαν να εκφραστούν μέσω μιας μυστικής ψηφοφορίας θα ήταν τελείως διαφορετικά…» τόνισε, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η ηγετική ομάδα της ΝΔ προσεύχονται καθημερινά έξω από τον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι να περάσει η συμφωνία».

Τέλος, ερωτηθείς για την επόμενη μέρα και αν υπάρχει πιθανότητα άλλων κυβερνητικών πλειοψηφιών μετά την ενδεχόμενη αποχώρηση των ΑΝΕΛ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε: «Δεν είναι απαγορευτικό αν υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις. Είναι θεμιτό και να μη φύγουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση να αναζητάς μεγαλύτερες συμμαχίες και στήριξη».

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα