Με ηχηρές απουσίες συνεδριάζει η ΚΟ των ΑΝΕΛ. Ποιοι γυρίζουν την πλάτη στον Καμμένο

Με ηχηρές απουσίες συνεδριάζει η ΚΟ των ΑΝΕΛ. Ποιοι γυρίζουν την πλάτη στον Καμμένο

Χωρίς την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Κουντουρά θα βρίσκεται στο Τορόντο και με αυτή την αφορμή καταφέρνει για ακόμη μια φορά να μην τοποθετηθεί ευθέως εάν θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ή θα ταχθεί με την άποψη του Πάνου Καμμένου.

Από την άλλη ο κ. Κόκκαλης που θα απουσιάζει από τη σημερινή συνεδρίαση, έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας για τη Βόρεια Μακεδονία, ωστόσο δεν συμφωνεί με την αποχώρηση από την κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός – «κλειδί» για να συνεχίσει να έχει τα κοινοβουλευτικά προνόμια αρχηγού κόμματος, αν οι ΑΝΕΛ φύγουν από την κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον πέντε βουλευτές. Σήμερα, ο Πάνος Καμμένος έχει έξι βουλευτές (επτά με τον ίδιο). 

Με τα όσα είναι γνωστά ως σήμερα, από τους 6 (πλην Καμμένου) βουλευτές των ΑΝΕΛ μαζί του συντάσσονται η υφυπουργός Άμυνας Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος ευρισκόμενος σε δύσκολη θέση θα θελήσει να δώσει προεκλογικό τόνο στη σημερινή συνεδρίαση καθώς θα παρουσιαστεί το νέο σήμα του κόμματος, καθώς και τηλεοπτικό σποτ.

Ερωτηματικό παραμένει αν θα προχωρήσει στην διαγραφή στελεχών που δεν συμφωνούν με την θέση του κόμματος σχετικά με το Σκοπιανό.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα παραδώσει την έδρα του μόνο αν είναι σίγουρος ότι δεν θα πέσει η κυβέρνηση και ότι στην περίπτωση που σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ του ζητήσει ο Πάνος Καμμένος να παραδώσει την έδρα του, δεν θα το κάνει.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση των δημοσιογράφων «αν σας διώξει, σας διαγράψει, ο Καμμένος σήμερα, όταν θα κληθείτε να πάρετε θέση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα παραδώσετε την έδρα σας;» ο κ. Παπαχριστόπουλος απάντησε ευθέως ότι δεν θα παραδώσει την έδρα του και ότι θα το κάνει μόνο «όταν θα εκλείψει η πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης».

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος διευκρίνισε ότι ως τώρα ο Πάνος Καμμένος δεν του έχει ζητήσει ποτέ να παραδώσει την έδρα του. Ερωτώμενος για το αν υπάρχει περίπτωση να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές ο κ. Παπαχριστόπουλος ξεκαθάρισε ότι εφόσον διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ θα είναι ελεύθερος πολίτης για να πάει σπίτι του ή για να κάνει διακοπές.

Τέλος, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Ζουράρις, αν και δεν θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση.

Σε ρήξη και όχι σε συναινετικό διαζύγιο οδηγούνται Τσίπρας - Καμμένος

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα