Δημοσκόπηση Pulse: Μεγάλωσε η διαφορά υπέρ της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Μεγάλωσε η διαφορά υπέρ της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δύο μονάδες περισσότερες κέρδισε η ΝΔ και μία ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση της PULSE που είχε πραγματοποιηθεί πριν από ένα μήνα, αποδεικνύοντας την πόλωση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό.

Στη μέτρηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων φτάνει στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων στις 10,5 μονάδες.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 33,5% ο ΣΥΡΙΖΑ 22% και ακολουθούν ΚΙΝΑΛ 7% Χ.Α 7% ΚΚΕ 6% ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 2% ΑΝΕΛ 1,5% ΠΟΤΑΜΙ 1,5% Άλλο Κόμμα 4% και οι αναποφάσιστοι 11,5%

Στην πρόθεση ψήφου στην οποία προσμετρώνται τα άκυρα και τα λευκά  η διαφορά πέφτει στις 9,5 μονάδες με την αξιωματική αντιπολίτευση να φτάνει το 31,5% και το κυβερνών κόμμα 22%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 32 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, 57% έναντι 25%. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 36% και Αλέξης Τσίπρας 25% διαφορά 11% . Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε χαμηλά επίπεδα φτάνοντας το 53% με το 16% να κατευθύνεται προς τη ΝΔ με την αξιωματική αντιπολίτευση να συγκεντρώνει 83%.  

Πρώτα η συμφωνία στη βουλή και μετά κάλπες

Στο ερώτημα αν οι εκλογές θα προκηρυχθούν αφού έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην βουλή, οι πολίτες απαντούν Σίγουρα/ Μάλλον Ναι  σε ποσοστό 53%  ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 28%.

Πιθανή νέα οικονομική κρίση

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 45% εκτιμούν σε ποσοστό 45% πως είναι πολύ έως αρκετά πιθανό να υπάρξει νέα οικονομική κρίση το 2019  και το 25% απαντά αρνητικά.   

Ωστόσο το ζήτημα της οικονομίας τονίζουν οι πολίτες πως θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης σε ποσοστό 46%, και ακολουθούν τα εθνικά θέματα 20%, η Παιδεία 11% ,η Ασφάλεια 6% και η Υγεία με 6% 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα