Ο Καμμένος προειδοποιεί την Τουρκία: Ένα χιλιοστό κίνησης αν κάνουν θα τους τσακίσουμε

Σταθερά υψηλοί παραμένουν τις τελευταίες ημέρες στα ελληνοτουρκικά, με μπαράζ υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο και εκατέρωθεν δηλώσεις από έλληνες και τούρκους αξιωματούχους. 

Σε βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το protothema.gr, ο υπουργός Άμυνας κ. Καμμμένος προχώρησε σε νέες σκληρές δηλώσεις το μεσημέρι από το νησί της Λέρου. 

“Βλέπετε τι γίνεται στην Κύπρο, προχωράει το Μπαρμπαρός, προκαλούν οι Τούρκοι, αλλά στο οικόπεδο της Exxon Mobil δεν τολμάνε να πλησιάσουνε. Λεκτικοί τσαμπουκάδες αλλά όταν βλέπουν το αεροπλανοφόρο να είναι εκεί, όταν βλέπουν πλέον όλη τη διεθνή κοινότητα σηκώνονται και φεύγουν. Αυτή την εξέλιξη που είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε τον φυσικό μας πλούτο, το φυσικό μας άεριο είναι η εξέλιξη που θα φέρει και μια νέα εποχή για την οικονομία μας, για τις δικές μας γενιές και των εγγονών μας. Χάρις στις ένοπλες δυνάμεις λοιπόν έγινε και αυτό. Γιατί μην ξεχνάτε ότι η κρίση που δημιουργήθηκε και που δημιούργησαν οι δανειστές είχε σκοπό ακριβώς να κατασχέσει την υποθαλάσσιο πλούτο μας. Μας χτυπήσανε και μας παλέψανε και δώσουμε εγγύηση το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της Ελλάδας. Δεν ξεκίνησε η κρίση τυχαία. Μας έβαλαν στόχο. Και μας πολεμήσανε για να παραδώσουμε τον πλούτο της πατρίδας. Σε αυτό το σημείο που η Ελλάδα βγήκε πλέον από την κρίση χάρις στις ένοπλες δυνάμεις, η Πολιτεία πρέπει να αποδώσει προς τις ένοπλες δυνάμεις. Τα αναδρομικά ήταν μια πρώτη κίνηση, δεν ήταν τα πάντα […]” ανέφερε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: 

"Το μήνυμα που στέλνουμε όλοι μαζί είναι ότι όσο βρισκόμαστε όρθιοι και ζωντανοί δεν υπάρχει περίπτωση κανείς να τολμήσει ποτέ να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα. Να ξέρουν πολύ καλά όλοι αυτοί που προκαλούν ότι καλό θα είναι για αυτούς να παραμείνουνε μόνο στις λεκτικές προκλήσεις. Από εκεί και πέρα, ένα χιλιοστό κίνηση αν κάνουνε θα τους τσακίσουμε, θα τους συντρίψουμε. Εμείς θέλουμε την ειρήνη, θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αγαπημένοι αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό".

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, αναφερόμενος στις παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών, ο Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε: "Η ΤΠΚ του Πολεμικού μας Ναυτικού ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα μαζί με τους άλλους υπερασπιστές του Αιγαίου της ΔΑΝ Μεγίστης δένουν με τους Ακρίτες του μαγευτικού Καστελόριζου. Σήμερα όπως κάθε ημέρα οι πιλότοι της ΠΑ αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες". 

Είχαν προηγηθεί και δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Αποστολάκη, ο οποίος έδωσε την κόκκινη γραμμή για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. “Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση” δήλωσε. 

Από την τουρκική πλευρά, στον απόηχο των χθεσινών προειδοποιητικών παρεμβάσεων τόσο του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου όσο και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο  Υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ μίλησε για «γαλάζια» πατρίδα και τόνισε ότι η Τουρκία δεν έχει σκοπό να υποχωρήσει από τα «δικαιώματά» της σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής λόγω των τουρκικών προκλήσεων

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα