Έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής λόγω των τουρκικών προκλήσεων

Έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής λόγω των τουρκικών προκλήσεων

Έκτακτο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής  Πολιτικής προγραμματίστηκε για αύριο, μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις των τελευταίων ωρών από πλευράς της Άγκυρας.

Όπως τονίζει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00, θα συγκληθεί, στο Υπουργείο Εξωτερικών, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του Αν. Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, Κύριο αντικείμενο του Συμβουλίου θα αποτελέσει η ενημέρωση επί κρίσιμων θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής της επόμενης περιόδου, το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά».

Η απόφαση της κυβέρνησης έρχεται μετά τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο με συνεχείς παραβιάσεις και λεκτικές απειλές.

Ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος μίλησε για “τουρκικούς ψευτοτσαμπουκάδες”, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε το δικό του μήνυμα στην Άγκυρα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την τριμερή στο Ισραήλ, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τη Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, υπογραμμίζοντας «την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός του διεθνούς δικαίου στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο».

Κρεσέντο τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο! Στο στόχαστρο Καστελόριζο και Οινούσσες

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα