Στο Νάσο Ηλιόπουλο καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας

Στο Νάσο Ηλιόπουλο καταλήγει τελικώς ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας με τις τελικές αποφάσεις για την υποψηφιότητα να οριστικοποιούνται την Παρασκευή σε συνεδρίαση της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ "Ανοιχτή Πόλη".

Πρόκειται για υποψηφιότητα που στηρίχθηκε από κορυφαία στελέχη του κόμματος, αν και ο πρωθυπουργός έδειξε να συνεχίζει να αναζητεί υποψηφιότητα με χαρακτηριστικά ευρύτερης εμβέλειας, καθυστερώντας τη διαδικασία ανακήρυξης υποψηφίου παρόλο που οι βασικοί αντίπαλοι Μπακογιάννης και Γερουλάνος, έχουν ξεκινήσει ατύπως την προεκλογική τους εκστρατεία από διμήνου.

Ο 35χρονος νυν αναπληρωτής υπουργός Εργασίας έχει ήδη από τις 11 Νοεμβρίου δηλώσει δημόσια την διαθεσιμότητά του, αν και το όνομά του είχε αρχίσει να ακούγεται νωρίτερα. Ωστόσο το Μαξίμου συνέχισε να αναζητεί υποψήφιο εκτός ΣΥΡΙΖΑ και διάφορα ονόματα στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο είχαν ακουστεί όλες αυτές τις εβδομάδες.

Το κόμμα θεωρεί ότι πρόκειται για μια υποψηφιότητα που μπορεί να αντιπαρατεθεί στον Κώστα Μπακογιάννη - στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ χρεώνει τη φυσιογνωμία ενός εκπροσώπου της ελίτ - αντιπαραβάλλοντας ένα πιο λαϊκό προφίλ που - καθώς είναι γέννημα - θρέμμα Αθηναίος - γνωρίζει τις λαϊκές γειτονιές και τα προβλήματά τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα