Τζανακόπουλος: Δικαιώθηκε η επιλογή μας για καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια

Τζανακόπουλος: Δικαιώθηκε η επιλογή μας για καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια

Την Συμφωνία των Πρεσπών «την πιστεύουμε», δεν είναι αποτέλεσμα συναλλαγής τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι τελευταία «έλκεται ιδιαίτερα από τα επιχειρήματα της Χρυσής Αυγής». Μάλιστα, ο Δ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι πολλά σημαντικά στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έχουν στηρίξει την Συμφωνία κι απευθυνόμενος στην ΝΔ αναρωτήθηκε «πώς συμμετέχετε σε ένα κόμμα που συναλλάχθηκε με την κυβέρνηση για να προδώσει την Μακεδονία;» Ο Δ. Τζανακόπουλος ζήτησε από την ΝΔ να αποχωρήσει από το ΕΛΚ «διαφορετικά θα είστε συνένοχοι στην «συναλλαγή».

Ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι για πρώτη φορά εδώ και χρόνια συζητείται Προϋπολογισμός που προβλέπει δημοσιονομική επέκταση, αύξηση δαπανών και μείωση φόρων. Ο Δ. Τζανακόπουλος θύμισε ότι κάτι τέτοιο είχε συμβεί και την περίοδο τω Μνημονίων, τον Μάη του 2014 όταν η ΝΔ αποφάσισε να ρίξει στα βράχια το Μνημόνιό της.

Ζητούσατε πιστοληπτική γραμμή, δηλαδή νέο Μνημόνιο

Ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «δικαιώθηκε η επιλογή μας για καθαρή έξοδο» παρατηρώντας ότι η αντιπολίτευση δεν συμφωνούσε και ζητούσε πιστοληπτική γραμμή, η οποία θα σήμαινε υπογραφή νέου Μνημονίου. Μάλιστα, ο Δ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να συγκεντρώσει το «μαξιλαράκι» χωρίς νέες δεσμεύσεις και χωρίς η χρήση του να εξαρτάται από τις εκθέσεις των θεσμών.

Παράλληλα, ο Δ. Τζανακόπουλος παραλήρησε τις προτάσεις της ΝΔ με το πρόγραμμα του προέδρου της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι, η πολιτική του οποίου όμως είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να καταλήξει πάλι πίσω στην αγκαλιά του ΔΝΤ «εκεί που σκοπεύετε να επαναφέρετε την χώρα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα