LIVE η συζήτηση και η ψηφοφορία του προϋπολογισμού με κόντρα αρχηγών

LIVE η συζήτηση και η ψηφοφορία του προϋπολογισμού με κόντρα αρχηγών

Ολοκληρώνεται το βράδυ με την ψηφοφορία η συζήτηση στη Βουλή, επί του νέου Προϋπολογισμού.

Η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα και αφού πρώτα θα έχουν ανέβει στο βήμα οι πολιτικοί αρχηγοί σε μια αντιπαράθεση που αναμένεται σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. 

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επιχειρήσει να αναδείξει τα επιτεύγματα της κυβέρνησης σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, υπογραμμίζοντας, παράλληλα ότι η κυβέρνησή του κατάφερε να φέρει τον πρώτο μη μνημονιακό προϋπολογισμό μετά από οκτώ χρόνια σκληρής λιτότητας. Θα υπογραμμίσει τόσο τα πρώτα θετικά μέτρα της κυβέρνησης όσο και το πεδίο που ανοίγεται το επόμενο διάστημα και θα επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την ότι επιθυμεί να επαναφέρει τη χώρα σε «πολιτικές ΔΝΤ».

Στο Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζονται για σκληρή σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για αυτό τον λόγο θα υπενθυμίσουν σε όλους τους τόνους τις καταστροφολογικές, όπως λένε, αναφορές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, γνωρίζοντας ότι οι τοποθετήσεις θα έχουν έντονο χρώμα «ονοματολογικού», ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναλάβει στην τοποθέτησή του όσα είπε στη Θεσσαλονίκη και θα κατηγορήσει, εκ νέου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ακροδεξιά ρητορική.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι ο Προϋπολογισμός θα ψηφιστεί από 154 βουλευτές συνυπολογίζοντας την ψήφο του Γιάννη Σαρίδη της Ένωσης Κεντρώων.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή και την επίθεση στον ΣΚΑΪ, αναμένεται να επαναλάβει τις θέσεις του κόμματος για την ασφάλεια και να κατηγορήσει την κυβέρνηση για γενικευμένη ανοχή στην ανομία και στοχοποίηση όσων εκφράζουν αντίθετη άποψη. Επιπλέον, θα κάνει έντονες αναφορές στην υπόθεση ΔΕΠΑ ζητώντας εκ νέου απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις του Νίκου Παππά με τον Μάνο Πετσίτη και τέλος θα επαναλάβει ότι η κυβέρνηση προχώρησε στη Συμφωνία των Πρεσπών προκειμένου να εξασφαλίσει τη μη περικοπή των συντάξεων. Τέλος, μεγάλο μέρος της δικής του τοποθέτησης αναμένεται να αφορά το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας με έντονες αναφορές στο κομμάτι της ανάπτυξης αλλά και της επιχειρηματικότητας των νέων.

Η απάντηση Παππά σε Βορίδη, Αλαφούζο και ΝΔ

Φίλης: Κυβέρνηση και ΝΔ να άρουν το εμπάργκο προς ΣΚΑΪ και ΕΡΤ

Φλαμπουράρης: Αυτοί που επιτέθηκαν στον ΣΚΑΪ επιτέθηκαν και στο σπίτι μου

 Δείτε απευθείας τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα