Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την επίθεση στον ΣΚΑΪ

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την επίθεση στον ΣΚΑΪ

Η Δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν είπε σήμερα στον ΣΚΑΙ η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Η κα Σπυράκη, τόνισε πως είναι απαραίτητο οι τρομοκράτες να βρεθούν αμέσως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά το παραπάνω είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Σημείωσε πως αυτό που συνέβη σήμερα δεν δεν είναι απλώς καταδικαστέο αλλά χρήζει επείγουσας δράσης.

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται» δήλωσε ο Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής για την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ.

«Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους» υπογράμμισε.

Για αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ που μπορεί να είχε διακινδύνευση για ανθρώπινες ζωές έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Θέλω να τονίσω» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ «ότι ο τρόμος και ο φόβος δεν μπορούν να βγουν – όσο και αν θέλουν αυτοί που σκέφτονται έτσι – στην εξίσωση και στο πλαίσιο της δημοκρατικής αντιπαράθεσης των κομμάτων.

Μένουν πάντοτε στο περιθώριο των εξελίξεων, δεν έχουν καμία επίπτωση και ευτυχώς που δεν έχουμε ανθρώπινα θύματα».

«Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, για την τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΪ.

Το Ποτάμι εκφράζει συμπαράσταση στους εργαζόμενος και τη διοίκηση του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής και σημειώνει: «Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων».

Καταδικαστέα χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη βομβιστική ενέργεια που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον ΣΚΑΪ.

«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό» αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του.

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Αποτελεί μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Σύριζα.

Και καταλήγει: «Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνές τους και οι δράστες να οδηγηθούν άμεσα στη Δικαιοσύνη».

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα