Κοντά στο Ναι για τις Πρέσπες το Ποτάμι. Δεν την ψηφίζουμε Αμυράς - Ψαριανός

Κοντά στο Ναι για τις Πρέσπες το Ποτάμι. Δεν την ψηφίζουμε Αμυράς - Ψαριανός
Αλλάζουν εκ νέου οι πολιτικοί συσχετισμοί αναφορικά με τη ψήφιση της συμφωνίας για τα Σκόπια καθώς μετά τις επιφυλάξεις των προηγούμενων ημερών το Ποτάμι φαίνεται ότι προσανατολίζεται να υπερψηφίσει.

Στην απόφαση αυτή φαίνεται πως κατέληξε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος έπειτα από συνεδρίαση που έγινε το απόγευμα στη Βουλή. Ωστόσο η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη καθώς οι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός επέμειναν ότι θα καταψηφίσουν.

Αντίθετα υπέρ της συμφωνίας προσανατολίζονται οι Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς και βέβαια ο Σπύρος Δανέλλης ο οποίος έχει δηλώσει εξ αρχής ότι θα υπερψηφίσει χωρίς αστερίσκους.

Στην απόφαση συνέβαλαν σύμφωνα με πληροφορίες οι τροπολογίες που κατέθεσε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζόραν  Ζάεφ. Πάντως ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι το Ποτάμι θα αναμένει το τελικό κείμενο που θα έρθει προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή.

Έτσι με βάση τα νέα δεδομένα η συμφωνία θα υπερψηφιστεί από 149 βουλευτές, 145 του ΣΥΡΙΖΑ και τέσσερις του Ποταμιού και κατά συνέπεια είναι πολύ εύκολο να ξεπεραστεί το όριο των 150 βουλευτών. Κατά πληροφορίες υπέρ της συμφωνίας είναι και η Ελένα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος καθώς και η Κατερίνα Παπακώστα.  

 Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει τονίσει ότι δεν πρόκειται να επιβάλλει κομματική πειθαρχία, αν και δέχεται πιέσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τη ΝΔ, για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.
 
 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα