Σκοπιανό: Η "βόμβα" Καμμένου και τα "ήξεις αφήξεις" των ΑΝΕΛ

Σκοπιανό: Η "βόμβα" Καμμένου και τα "ήξεις αφήξεις" των ΑΝΕΛ

Μετά το «σπάσιμο» του άτυπου μορατόριουμ, ο Πάνος Καμμένος απασφάλισε το πρωί την "βόμβα" ό,τι παραιτείται από Υπουργός στα μέσα Ιανουαρίου ορίζοντας ως θρυαλλίδα των πολιτικών εξελίξεων, όταν θα «μιλήσει» η σκοπιανή Βουλή, λέγοντας ότι θα αναλάβει το βάρος της ευθύνης και θα αποσυρθεί από την Κυβέρνηση.

Λίγο αργότερα όμως, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ έσπευσε να καθησυχάσει το Μαξίμου, μεταθέτοντας για αργότερα την παραίτηση του, δηλαδή… από Φλεβάρη, όταν θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική βουλή.

«Είναι δεδομένο ότι αν – ω μη γένοιτο – αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Με τα νεύρα του Μαξίμου όμως, παίζουν  άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ. Μετά τον Θόδωρο Κατσίκη, ο Παναγιώτης Σγουρίδης επιμένει ότι οι ΑΝΕΛ όχι μόνο θα αφήσουν την υπουργική καρέκλα, αλλά θα αποσύρουν και την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση.

Όλα αυτά, ενώ ο Νίκος Κοτζιάς συνεχίζει να εξαπολύει μύδρους κατά του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για "πεθαμένο κόμμα", ενώ απο την πλευρά της η Κατερίνα Παπακώστα έστρεψε τα πυρά της κατά όσων λένε ότι η υπουργοποίησης της ήταν προϊόν συναλλαγής, με...ορίζοντα την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Στα Σκόπια πάντως δεν υπάρχει καμία ανησυχία, όπως δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της χώρας, ενώ ο Ζόραν Ζάεφ κινείται γρήγορα και φαίνεται ότι οι παρατηρήσεις Νίμιτς πιάνουν τόπο, μιας και τροποποίησε το αμφιλεγόμενο,  για την Ελλάδα, άρθρο 49, προσαρμόζοντάς το στις ελληνικές απαιτήσεις. Έτσι πλέον θα αναφέρει το Σύνταγμα της FYROM: «ΑΡΘΡΟ 49: Η Δημοκρατία σέβεται την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ανεξαρτησία των γειτονικών χωρών και φροντίζει τη διασπορά του μακεδονικού λαού και άλλων κοινοτήτων».

«Ο επίδοξος  Πρωθυπουργός δεν δίστασε να διασύρει την εικόνα της χώρας διεθνώς, παίζοντας με το εθνικό θέμα. Θα μας βρουν απέναντι σε αυτόν τον κατήφορο. Ο ελληνικός λαός δε θα επιτρέψει ούτε στον έναν ούτε στον άλλον, να παίξουν στα ζάρια την τύχη της πατρίδας μας», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, στρέφοντας τα βέλη της προς… διάφορες κατευθύνσεις.

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα