Καμμένος: Παραιτούμαι αν η συμφωνία περάσει στα Σκόπια - Κοτζιάς: Πεθαμένος πολιτικά

Καμμένος: Παραιτούμαι αν η συμφωνία περάσει στα Σκόπια - Κοτζιάς: Πεθαμένος πολιτικά

Νέες βόμβες από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Για πρώτη φορά ο πρόεδρος του μικρότερου κυβερνητικού κόμματος δηλώνει δημοσίως ότι θα παραιτηθεί από υπουργός σε περίπτωση που η συμφωνία εγκριθεί από τα Σκόπια. Συνεχίζει να την αποκαλεί "νεκρή", προκαλώντας νέα σκληρή απάντηση από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος είπε ότι «πεθαμένος είναι εκείνος και το κόμμα του». 

Ειδικότερα, στην επίσκεψή του στην 1η Στρατιά στη Λάρισα νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε μπροστά στα στελέψη των Ενόπλων Δυνάμεων: «Εάν συνεχίσει και ψηφιστεί η συνθήκη των Πρεσπών από την πλευρά της ΠΓΔΜ , εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνοντας όλο το βάρος αυτής της ευθύνης και θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση».

Επανέλαβε ότι είναι «νεκρή» η συμφωνία και πρόσθεσε: «Φαίνεται από τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ ότι από την πλευρά της σκοπιανής ηγεσίας, έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις προκλητικές αναφορές τους και τις αλυτρωτικές τους βουλήσεις, πράγμα που πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει στην απαξίωση αυτής της συνθήκης που έτσι και αλλιώς είναι νεκρή με αυτά που κάνουν».

Κοτζιάς: Λέει ανοησίες, πεθαμένος ο Καμμένος και το κόμμα του 

Από την πλευρά του το πρωί της Πέμπτης, ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε στους χαρακτηρισμούς του υπουργού Άμυνας για τις Πρέσπες.

Όπως είπε (Real FM), «νομίζω ότι ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι πεθαμένη. Νομίζω ότι αυτές οι δηλώσεις γίνονται γιατί είναι πεθαμένος πολιτικά εκείνος και το κόμμα που είχε φτιάξει. Αυτό είναι το πρόβλημα και προσπαθεί να βρει άκρη. Πιστεύει ότι του φταίει η συμφωνία των Πρεσπών που ξεκίνησε ο αποσυντονισμός του κόμματος του από τη βόρεια Ελλάδα και έχει καταλήξει να είναι σε όλη την Ελλάδα. Σας θυμίζω ότι μία εκλογή προηγούμενη είχε πάρει πάνω από 10%, η τάση δηλαδή της πτώσης του ήταν πολύχρονη και δεν του φταίνε ούτε οι Πρέσπες, ούτε ο Κοτζιάς. Αλλά κάθε άνθρωπος χρειάζεται να του φταίει κάποιος για τα λάθη που ο ίδιος έκανε.

Εγώ όταν άρχισε να λέει αυτές τις ανοησίες του είπα ο Όμηρος μας έχει διδάξει κάτι πάρα πολύ σημαντικό και είναι καλό να τα διδάσκουμε αυτά και στο σχολείο, ότι δηλαδή πρέπει με μεγάλη προσοχή να επιλέγεις τους φίλους σου, αλλά με μεγαλύτερη προσοχή να επιλέγεις τους εχθρούς σου’. Όπως του είπα δεν κάνει ούτε για φίλος μου, ούτε για εχθρός μου».

Απάντηση ΑΝΕΛ: Ασκόπως περιφερόμενος ο Κοτζιάς

«Ο ασκόπως περιφερόμενος κύριος Κοτζιάς κατορθώνει να ταλαιπωρεί την αισθητική μας και να απομειώνει το όποιο κύρος του έμεινε. Μας κάνει καλό κάθε φορά που εκδηλώνει την εκδικητικότητά του προς εμάς. Του συνιστούμε εγκράτεια και σύνεση», απάντησε στον πρώην ΥΠΕΞ ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Δημόσια αποδοκιμασία Καμμένου από Τσίπρα ζητά η κίνηση Πράττω

Η κίνηση ιδεών και δράσης ΠΡΑΤΤΩ, με ανακοίνωσή της, καλεί τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα, «να αποδοκιμάσει, άμεσα και δημόσια», όπως αναφέρει, «τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για τη συκοφαντική δήλωσή του, χθες, στη Βουλή των Ελλήνων, περί πιθανής ύπαρξης μυστικής συμφωνίας Κοτζιά-Ζάεφ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών και πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να αποδοκιμάσει, άμεσα και δημόσια, τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ για τη συκοφαντική δήλωση του, χθες, στη Βουλή των Ελλήνων, περί ''πιθανής ύπαρξης μυστικής συμφωνίας Κοτζιά-Ζαεφ''.

Η δήλωση του εταίρου της Κυβέρνησης, υιοθετεί ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών, πλήρως τα ακροδεξιά μυθεύματα για «Μυστική Διπλωματία της ελληνικής Κυβέρνησης», καθώς και την απαράδεκτη ύβρι της αξιωματικής Αντιπολίτευσης περί «συναλλαγών».

Το ΠΡΑΤΤΩ, για άλλη μια φορά, δηλώνει, ότι θα εναντιωθεί με όλες του τις δυνάμεις στον ευτελισμό της δημόσιας ζωής που υιοθετεί τμήμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα