ΈκρηξηΤσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Ντροπή σας. Μήνυμα και σε Ζάεφ

ΈκρηξηΤσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Ντροπή σας. Μήνυμα και σε Ζάεφ

Σε σφοδρή σύγκρουση με αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών ( πέραν της Οικονομίας) εξελίχθηκε το "πινγκ πονγκ" Τσίπρα- Μητσοτάκη στη Βουλή. 

Ο Αλέξης Τσίπρας , σχολιάζοντας την αποστροφή του κ. Μητσοτάκη πως η κυβέρνηση αντάλλαξε τις συντάξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους: "Αν νομίζετε ότι είναι προϊόν συναλλαγής αυτή η τροπολογία σας καλώ, να άρετε την ψήφο σας. 

Δεν είπαμε κανέναν μειοδότη όπως κάνατε εσείς εδώ. Ντροπή σας να μας ονομάζετε προδότες και μειοδότες. Είναι ντροπή σας". 

Κατά τη δευτερολογία του ωστόσο, ο πρωθυπουργός, έστειλε μήνυμα και σε πΓΔΜ - Ζάεφ, λέγοντας πως εάν η ΠΓΔΜ δεν τηρήσει το γράμμα και το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, τότε δεν θα προχωρήσει ούτε η Συμφωνία ούτε η ένταξη της χώρας στους Διεθνείς Οργανισμούς. 

Παρά ταύτα, υπεραμύνθηκε της Συμφωνίας και σε ό,τι αφορά τα περί παραχώρησης Μακεδονικής Γλώσσας και εθνότητας. 

Παράλληλα, εγκάλεσε τη Ν.Δ για fake news και στις μομφές της στην Κυβέρνηση για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας. 

Αίσθηση προκάλεσε και ο χαρακτηρισμός "χρεοκοποημένη ηγεσία" που επεφύλαξε ο πρωθυπουργός στο νυν ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας -σε απάντηση προς τον κ. Μητσοτάκη- ότι δεν θα της χαρίσει "έντιμους αγωνιστές", ενώ αναφερόμενος στον Π. Τατσόπουλο ( χωρίς να τον κατονομάσει) είπε στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης: "Βολευτείτε με τα πολιτικά απολειφάδια που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ μήπως προλάβουν και πάνε με την ...υπόλοιπη μισή Αθήνα".

Κλείνοντας την τριτολογία του ο κ. Τσίπρας, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσει την επόμενη κιόλας εβδομάδα πρόταση δυσπιστίας στην Κυβέρνηση "για να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος".

Στο πλαίσιο αυτό, είπε για: 

Συμφωνία Πρεσπών

Η πΓΔΜ οφείλει να τηρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εάν αυτό δεν γίνει δεν θα προχωρήσει ούτε η Συμφωνία ούτε η ένταξη της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς. 

Έχουμε στείλει τα μηνύματα εκεί που πρέπει να δοθούν. 

Η συμφωνία δεν αναγνωρίζει κανένα έθνος και εθνότητα.

Η συμφωνία των Πρεσπών λέει σαφώς ότι η Μακεδονική γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με 

Εσείς κ. Μητσοτάκη πώς την αποκαλείτε τη γλώσσα αυτή; Χρησιμοποιείτε τον όρο που χρησιμοποιούν πάνω από 130 χώρες στον κόσμο; Ή μήπως καταφέρατε ποτέ να αποδεχθούν οι γείτονες ότι δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία ελληνική κληρονομιά;

Ζήτημα μειονότητας ανοίξατε εσείς κ. Μητσοτάκη με συνέντευξή σας στο Politico . 

Αν υπάρχει μια συμφωνία που να μας προστατεύει πλήρως από το να εγερθεί ζήτημα μειονοτικό στη χώρα μας είναι αυτή η Συμφωνία. 

Δεν περίμενα να μιλήσετε με τον ίδιο καφενειακό λόγο που μιλεί ο κ. Γεωργιάδης και να εκστομίσετε ότι η κυβέρνηση ξεπούλησε τη Μακεδονία και αντάλλαξε τις συντάξεις. Είναι ντροπή. Και στο κάτω κάτω αφού αυτός ο νόμος είναι συναλλαγή γιατί τον ψηφίζετε; Δεν ντρέπεστε λίγο;

Αν νομίζετε ότι είναι προϊόν συναλλαγής, να άρετε την ψήφο σας. 

Δεν είπαμε κανέναν μειοδότη όπως κάνατε εσείς εδώ. Ντροπή σας να μας ονομάζετε προδότες και μειοδότες. Είναι ντροπή σας. 

Το καλοκαίρι μου λέγατε "δεν θα μπορείς να ανέβεις στην Θεσσαλονίκη" και ανέβηκα στην Θεσσαλονίκη. Οι άνθρωποι που διαφωνούν και έχουν ευαισθησίες έχουν καμία σχέση με αυτούς τους ακραίους; Η Θεσσαλονίκη είχε να δει αντισυγκεντρώσεις από τότε που ο Κοτζαμάνης σκότωσε τον Λαμπράκη. 

Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας είναι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες. Την απάντησή τους θα την πάρετε τόσο στη μεθαυριανή εκδήλωση τόσο και στις κάλπες. 

Όταν πάτε στο εξωτερικό λέτε την αλήθεια. ότι δεν διαφωνείτε επί της ουσίας με τη Συμφωνία αλλά ότι δεν θέλετε να δείτε το κόμμα σας να διασπάται. 

 

 

capital

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα