Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός παρά τις δυσκολίες έδειξε αλληλεγγύη στους μετανάστες

Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός παρά τις δυσκολίες έδειξε αλληλεγγύη στους μετανάστες

«Οι παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν παγκόσμιες απαντήσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Διακυβερνητική Διάσκεψη που διεξάγεται στο Μαρακές, για την υιοθέτηση του Παγκόσμιου Συμφώνου για την ασφαλή, ομαλή και τακτική μετανάστευση.

Το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση παρέχει στη διεθνή κοινότητα ένα σύνολο κανόνων για τη διευκόλυνση της συνεργασίας σε όλες τις διαστάσεις της μετανάστευσης, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε ότι «θέτει τις βασικές αρχές».

«Καμία χώρα από μόνη της δεν μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τη μετανάστευση.

Χρειαζόμαστε μια λύση με βάση το διεθνές δίκαιο», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Ελλάδα, αλλά και τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε η χώρα στην μεταναστευτική κρίση.

«Ο κόσμος μας αλλάζει πολύ γρήγορα.

Οι ανισότητες διευρύνονται μεταξύ των χωρών αλλά και στο εσωτερικό τους», σχολίασε ο κ. Τσίπρας, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει γνωρίσει τη μετανάστευση των δικών της πολιτών και υπήρξε, επίσης, χώρα διέλευσης για τους μετανάστες που επιθυμούν να προσεγγίσουν άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

«Επηρεάστηκε βαθιά από τεράστιες ροές προσφύγων και μεταναστών από το 2015.

Ο ελληνικός λαός, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, έδειξε πώς πρέπει να φερόμαστε στους ανθρώπους με βάση την αλληλεγγύη», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Ελληνας πρωθυπουργός.

«Εύχομαι οι σημερινές πολιτικές μας δεσμεύσεις να αποδώσουν απτά αποτελέσματα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα