Η ΝΔ θα κάνει νέα διαπραγμάτευση για τη συμφωνία των Πρεσπών

Η ΝΔ θα κάνει νέα διαπραγμάτευση για τη συμφωνία των Πρεσπών

"Υπό την πίεση της αντιπολίτευσης στα Σκόπια ο κ. Ζάεφ είπε δυνατά, εκείνα που πιστεύει βαθιά. Εκείνα που αναφέρει γραπτώς και σαφώς η συμφωνία των Πρεσπών, στο άρθρο 1.3 «Επίσημη γλώσσα του Δεύτερου Μέρους θα είναι η “ Μακεδονική γλώσσα”», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και υποστηρίζει ότι "η εκ των υστέρων, μετά από διεθνή παρέμβαση, ανασκευή των δηλώσεων Ζάεφ ήταν μια τακτική κίνηση για να εκτονωθεί η βαριά ατμόσφαιρα. Μια τακτική υποχώρηση για να επιτευχτεί μια στρατηγική επιδίωξη. Δηλαδή η κύρωση της επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων".

Ξεκαθαρίζει ότι "η ΝΔ δεν θα ψηφίσει αυτήν τη συμφωνία. Ούτε τώρα, ούτε μετά, εάν τελικώς ο κ.Τσίπρας δεν τη φέρει στην παρούσα Βουλή" και προσθέτει ότι "αυτό ανοίγει για την κυβέρνησή μας μόνο έναν δρόμο: Νέα διαπραγμάτευση. Για μια λύση αμοιβαίως αποδεκτή, στέρεη και στιβαρή. Που θα υπηρετεί πλήρως το εθνικό συμφέρον".

Σε ερώτηση για την διεύρυνση του κόμματος επισημαίνει ότι η ΝΔ έχει γερές ρίζες στην ιστορία και την κοινωνία. Έχουμε στέρεο κορμό που μας επιτρέπει να απλώνουμε πολιτικά τα κλαδιά μας, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τέλος, μιλώντας για τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Κουμουτσάκος δηλώνει ότι στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία και υπογραμμίζει "επιδίωξή μας είναι μια στιβαρή και σταθερή κυβέρνηση. Στη βάση αυτή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι θα απευθύνει ειλικρινή μετεκλογική πρόσκληση σε όσους θέλουν και μπορούν να συστρατευθούν στη μεγάλη προσπάθεια ανάταξης της χώρας. Μένει να φανεί ποιοι πραγματικά θα είναι έχουν τη βούληση και θα είναι σε θέση να το πράξουν".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα