Καμμένος για Σκοπιανό: Είναι νεκρή η συμφωνία των Πρεσπών

«Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης "συμφωνίας των Πρεσπών"», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο», συμπληρώνει ο κ. Καμμένος.

 Ζάεφ: «Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε Μακεδονικά»

Με νέα ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ εμφανίστηκε χθες να επιμένει στις πρόσφατες δηλώσεις του. 

«Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε για τη γλώσσα της Μακεδονίας» δήλωσε κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων. Όπως τονίζει «κανείς δεν θα μας αμφισβητήσει ξανά. Αλλά την ίδια στιγμή να αναρωτηθούμε - τι θα αφήσουμε τα παιδιά; Ας είμαστε σοφοί και να πάρουμε αποφάσεις. Πιστεύω ότι παρέχουμε στο λαό μας ένα μέλλον».

Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός ανέφερε πως «έχουμε ένα πρόθεμα, το «Βόρεια» αλλά παραμένουμε Μακεδονία, δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο MakFax, ο Ζόραν Ζάεφ επισήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για την ταυτότητα, επειδή «στη συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας, της αυτοδιάθεσης μας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα