Βενιζέλος κατά Τσίπρα - Καμμένου: Αναπαράγουν fake news για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Βενιζέλος κατά Τσίπρα - Καμμένου: Αναπαράγουν fake news για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για απόπειρα αναθεώρησης κατά το δοκούν, εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπερασπιζόμενος την αναθεώρηση του άρθρου 86 επί υπουργίας του.

Ο συνταγματολόγος βουλευτής της ΔΗΣΥ θύμισε τη στάση των κομμάτων στην ψηφοφορία του 2001, λέγοντας ότι το επίμαχο άρθρο έλαβε 268 ψήφους. «Έχει οργανωθεί και αναπαράγεται το μεγαλύτερο fake news. Το fake news το έχει καλλιεργήσει συστηματικά λέγοντας ψέματα ο κ. Τσίπρας και ο κυβερνητικός του εταίρος ο κ. Καμμένος», είπε.

«Είχαν ψηφίσει όλοι βουλευτές της ΝΔ, μαζικά, εκτός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη», είπε και πρόσθεσε ότι απείχαν από την ψηφοφορία οι βουλευτές του ΚΚΕ και του τότε ΣΥΝ. Αναφέρθηκε δε, στην κριτική του Πάνου Καμμένος και των ΑΝΕΛ, λέγοντας πως «τότε είχαν ψηφίσει πανηγυρικά και ο κ. Καμμένος  και ο κ. Σγουρίδης  και η κ. Κόλλια.

Όπως είπε στην παρέμβασή του, με την αναθεώρηση του άρθρου 86, υπήρξε πλήρης συνείδηση των μεγάλων αλλαγών που επέφερε η αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, καθώς καταργήθηκαν τα ιδιώνυμα εγκλήματα, η προανακριτική επιτροπή αντικαταστάθηκε από επιτροπή απλής προκαταρκτικής  εξέτασης, ενώ συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας 5μελές Δικαστικό Συμβούλιο που καταλήγει σε έκδοση παραπεμπτικού η απαλλακτικού βουλεύματος.

 

 

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα