Καμμένος: Θα συμφωνήσουμε μόνο εάν συμφωνήσει στο σύνολό της η Ιεραρχία

"Είχα την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία να συναντηθώ με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο και την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης και να ακούσω τις απόψεις τους σε σχέση με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τη συμφωνία του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος" δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας ότι η πάγια θέση του ως αρχηγού των ΑΝΕΛ και Προέδρου του συγκυβερνώντος κόμματος είναι ότι "εμείς θα ακούσουμε με προσοχή και θα συμφωνήσουμε μόνο εάν συμφωνήσει στο σύνολό της η Ιεραρχία, η οποία συμπεριλαμβάνει και την Εκκλησία της Κρήτης".

"Με τον Σεβασμιότατο και τον νομικό σύμβουλο της Εκκλησίας της Κρήτης συζητήσαμε και για το άρθρο 21 που αναφέρεται στην οικογένεια. Ο θεσμός της οικογένειας είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας και πιστεύουμε ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αλλαχθεί αυτό το άρθρο" τόνισε ο κ. Καμμένος.

Στη συνέχεια της δήλωσής του είπε ότι "όσον αφορά τους κληρικούς, όπως είπα και στη συνάντησή μου με τους εκπροσώπους του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, η δική μας θέση είναι ότι θα πρέπει πρώτον να κατοχυρωθεί συνταγματικά η νομιμότητα των ιερέων και η εξασφάλιση του μισθού τους από το κράτος".

"Αυτές είναι οι δύο προϋποθέσεις, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση σε σχέση με την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, για την οποία ουδείς έχει αντίρρηση από τη στιγμή που θα αποφέρει έσοδα και για την Εκκλησία και για το κράτος" υπογράμμισε.

Ανέφερε ότι "συμφωνήσαμε και για το άρθρο 3, σε σχέση με την παραμονή του ονόματος του Χριστού στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία" και κατέληξε στην δήλωσή του "πιστεύω ότι η συζήτηση για τη συνταγματική αλλαγή θα γίνει με σεβασμό στην άποψη της Εκκλησίας μας και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα