Μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για την ανομία στα Πανεπιστήμια

Μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για την ανομία στα Πανεπιστήμια

Νέα πολιτική αντιπαράθεση σήμερα στη Βουλή, και συγκεκριμένα στην Ώρα του Πρωθυπουργού με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανομία στα πανεπιστήμια.

«Έχουμε χρέος απέναντι σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να προστατέψουμε και να αναβαθμίσουμε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, στη Βουλή, και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ανομία στα πανεπιστήμια.

Δεν μπορεί να δυσφημούμε το δημόσιο πανεπιστήμιο επειδή μας συμφέρει πολιτικά και όταν μάλιστα αυτά συμβαίνουν σε όλες τις χώρες. Είναι μια ιδεολογική εμμονή για να αναδείξετε το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Έχετε όραση επιλεκτική, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, βλέπετε τα περιστατικά έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αλλά για κάποιο λόγο η ματιά σας σταματάει στην είσοδο του κτιρίου. Δεν πάει λίγο παραμέσα. Δεν βλέπετε πως, στο ίδιο το πανεπιστήμιο αυτό, η φοιτητική σας παράταξη συνελήφθη να έχει στήσει μια ολόκληρη φάμπρικα για να κάνει αντιγραφή στις εξετάσεις. Και πριν λίγο καιρό, στην Πάτρα, πάλι η παράταξής σας, η ΔΑΠ, βγήκε και υποστήριξε δημοσίως τους 106 φοιτητές που αντέγραψαν και παρέδωσαν όλοι σχεδόν την ίδια εργασία!.«Μόνο τους… Ρουβίκωνες βλέπετε στα πανεπιστήμια, όχι τη ΔΑΠ που είχε στήσει φάμπρικα στις εξετάσεις. Αυτοί είναι οι άριστοι οι δικοί σας. Αυτή είναι η λογική των αρίστων που έχετε», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πόρισμα της Επιτροπής Ναρκωτικών του ΟΗΕ, σύμφωνα με το οποίο ο μοναδικός τρόπος για την αντιμετώπιση της διακίνησης των ναρκωτικών, παντού στον κόσμο αλλά και στα Πανεπιστήμια, είναι η συνδυασμένη εφαρμογή πολιτικών κατά της ζήτησης και πολιτικών κατά της προσφοράς, από όλους τους φορείς, για να συμπληρώσει, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Μόνο εσείς σε όλο τον κόσμο πιστεύετε ότι αρκούν οι κατασταλτικές και βίαιες επιχειρήσεις για εξαλειφθεί ως δια μαγείας το φαινόμενο».

Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Μητσοτάκης υποβάλλει δύο συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει.

Τα ερωτήματα είναι:

  • Συμφωνεί με το Πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου, που δέχεται ότι είναι ουτοπικός στόχος η εξάλειψη της παραβατικότητας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον;
  • Προτίθεται να αντιμετωπίσει εμπράκτως το καθεστώς βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια;

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκονται σήμερα στη Βουλή για την «Ώρα του Πρωθυπουργού» και την ερώτηση που έχει απευθύνει ο Πρόεδρος της ΝΔ στον πρωθυπουργού για την ανομία στα πανεπιστήμια. Η συζήτηση, βέβαια, στη Βουλή αναμένεται να εξελιχθεί σε αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση του κ. Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτά αν ο πρωθυπουργός: Συμφωνεί με το πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου, που δέχεται ότι είναι ουτοπικός στόχος η εξάλειψη της παραβατικότητας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον;  Προτίθεται να αντιμετωπίσει εμπράκτως το καθεστώς βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια;

Εδώ ο πρωθυπουργός, εκεί ο πρωθυπουργός, δεν είναι στην... ώρα του ο πρωθυπουργός. Και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης όχι μόνο έπαιξε τις καθυστερήσεις στην... κανονική διάρκεια, το έστειλε και στην παράταση, ζητώντας διακοπή 15 λεπτών!

Πρώτα, διάβασε τα πάντα για την ημέρα εθνικής και μετά μίλησε και από... μόνος του. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε...

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση
«Η συνέπεια δεν είναι το δυνατό σας χαρακτηριστικό κ.Τσίπρα έτσι δεν είναι; 45 λεπτά σας περιμένουμε. Να μάθετε να σέβεστε το κοονοβούλιο και τους πολιτικούς σας αντιπάλους!», είπε αναφερόμενος στο στήσιμο που έκανε ο πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Αυτό που άλλοτε λέγαμε «Πανεπιστημιακό Άσυλο» έχει καταλυθεί από τους γνωστούς-άγνωστους τραμπούκους. Έγινε «Παραβατικό Άσυλο». Η διακίνηση ιδεών και η γνώση διώκονται μέσα στον φυσικό τους χώρο.


 Περιγράφει πως οι πανεπιστημιακοί έκαναν το σώμα τους ασπίδα για να προστατεύσουν το Πανεπιστήμιο από τον Ρουβίκωνα.
 
Την ερώτησή μου συνυπογράφουν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστήμίου Αθηνών

Την ερώτηση αυτή την υπογράφουν 1.500 φοιτητές, που δηλώνουν ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν. Σε αυτούς πρέπει να απαντήσετε σήμερα κ.Τσίπρα, όχι σε μένα.

Τα πανεπιστήμιά μας από κυψέλες ελεύθερης σκέψης έχουν μετατραπεί σε έναν ιδιότυπο χώρο λογοκρισίας. Στην Ελλάδα του κ.Τσίπρα ο μόνος χώρος όπου δεν μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα την άποψή σου είναι το πανεπιστήμιο.

 

Τσίπρας σε Κυριάκο: Την επόμενη φορά χτυπήστε το κουδούνι να πιούμε και κανέναν καφέ

Τα σχόλια ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή κυριαρχούν στη μεταξύ τους σύγκρουση.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε την αργοπορία του πρωθυπουργού, ενώ από την πλευρά του ο πρωθυπουργός απάντησε: «Είμαι ίσως ο μόνος ...

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα