Στη Βουλή η δικογραφία για το C4I, το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών του 2004

Στη Βουλή η δικογραφία για το C4I, το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών του 2004

Στη Βουλή διαβιβάζεται τις επόμενες ημέρες η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τις πολυετείς έρευνες της Δικαιοσύνης για το C4I, το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαβίβαση της δικογραφίας που αριθμεί περί τις 20.000 σελίδες - τον χειρισμό των ανακρίσεων είχε μέχρι τώρα ο Εφέτης Ανακριτής Δημήτρης Ορφανίδης - γίνεται με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, καθώς εμφανίστηκε μάρτυρας, ο οποίος μεταξύ άλλων, μίλησε για μίζες σχετικά με την ανάθεση του έργου το 2003 στην εταιρεία SAIC αμερικανικών συμφερόντων.
 
Η κατάθεση του εν λόγω μάρτυρα, ο οποίος αναφέρεται σε υπουργό της εποχής εκείνης, οδήγησε τις δικαστικές αρχές στη διαβίβαση της δικογραφίας, προκειμένου η Βουλή να ασκήσει τα κατά τον νόμο και το Σύνταγμα προβλεπόμενα.
 
Πάντως, πληροφορίες ανέφεραν, ότι ο μάρτυρας ενδέχεται να αναφέρεται γενικά, πέραν του συγκεκριμένου υπουργού, στους μετέχοντες στο - τότε - ΚΥΣΕΑ, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί πλήρως σε ποιο εύρος κυβερνητικών στελεχών της εποχής εκείνης γίνεται αναφορά.

ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑ C4I ΚΑΙ ΝΔ Δηλώσεις - Νέα τηλεόραση Κρήτης:
 
kathimerini.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

-
Σχολιάστε το άρθρο: