"Ιερός Πόλεμος" κυβέρνησης - αντιπολίτευσης. Ο "άθεος" Τσίπρας και ο "θρησκευόμενος" Μητσοτάκης

Συνεχίζεται ο «ιερός πόλεμος» κυβέρνησης – αντιπολίτευσης σχετικά με τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για τη διαφοροποίηση των σχέσεων Πολιτείας  και Εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον σημερινό Τύπο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στις 5 Νοεμβρίου, δηλαδή, μία μέρα πριν τις ανακοινώσεις Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επισήμως η Νέα Δημοκρατία διαψεύδει ότι στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου για τη συμφωνία με τον Πρωθυπουργό. «Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων των δύο ανδρών» λένε στην Πειραιώς που διαψεύδουν το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σύμφωνα με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να μην προχωρήσει σε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα γιατί είναι «άθεος».

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν το όλο ζήτημα επικοινωνιακό τέχνασμα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θέλει να περάσει την εικόνα ότι προχωρά ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας αλλά και να υποσχεθεί, προεκλογικά, 10 χιλιάδες θέσεις εργασίας στο δημόσιο. Προσθέτουν, δε, ότι το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας έγινε από την κυβέρνηση Σαμαρά με τον σχετικό νόμο τον οποίο δεν είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορούν την κυβέρνηση για προχειρότητα που αποδεικνύεται, όπως λένε, από το γεγονός ότι η συμφωνία κατέρρευσε σε δέκα μέρες,

ΣΥΡΙΖΑ: Ο “θρησκευόμενος” Μητσοτάκης, δεν έχει το θεό του

Ευθεία επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοίνωσης του γραφείου  Τύπου για τον «θρησκευόμενο» Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως τον αποκαλεί.

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι «δεν έχει το Θεό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η μόνιμη έγνοιά του είναι πώς θα σαμποτάρει την κυβέρνηση και τη χώρα».

Και προσθέτει ότι «το τελευταίο παράδειγμα αυτής της τυχοδιωκτικής στάσης δεν είναι άλλο από τη στάση του στη συμφωνία της εκκλησίας με την πολιτεία. Ο αρχηγός της Ν.Δ. φέρεται να ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μην προχωρήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία, με το φοβερό επιχείρημα ότι ο ίδιος είναι χριστιανός, ενώ ο Τσίπρας άθεος! Τα ίδια είχε κάνει και με τον Ζάεφ, όπου του ζητούσε να κλείσει τη συμφωνία αργότερα, με τον ίδιο πρωθυπουργό».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώνεται υπογραμμίζοντας πως «πέρα από τη γελοιότητα και την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης Μητσοτάκη,  δεν μπορεί να καταλάβει ότι κανείς δεν πιστεύει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και με τη στάση του επιβεβαιώνει κάθε μέρα πόσο λίγος είναι;».

Διαψεύδουν ΝΔ και Αρχιεπισκοπή

Διαψεύδουν ΝΔ και Αρχιεπισκοπή τα δημοσιεύματα που επικαλούνται μυστική συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τη συμφωνία κράτους - εκκλησίας. 

«Η Αρχιεπισκοπή διεψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες και διαλόγους που δημοσιεύθηκαν στην «Αυγή», το ”Documento” και την «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικώς με συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον πρόεδρο της ΝΔ. Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Διαψεύδει τα ραντεβού η Σπυράκη

Κατηγορηματική ότι «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο» εμφανίστηκε στο ΘΕΜΑ 104,6 η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Ερωτηθείσα, δε, ειδικά για όσα αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών για συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τον μητροπολίτη Πειραιώς και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, η κυρία Σπυράκη απάντησε ότι «δεν έχω υπόψη μου τα ραντεβού αυτά» επαναλαμβάνοντας ότι «η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση σε όσα ανακοίνωσαν Τσίπρας-Ιερώνυμος».

Επισήμανε, ακόμα, ότι «από θέση αρχής η ΝΔ είπε ότι διαφωνεί με την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών μόνο και μόνο για να κάνει προεκλογικές προσλήψεις η κυβέρνηση, ενώ δεν έχουμε αντίρρηση για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα