Τη βύθιση του Μπαρμπαρός και του Πορθητή ζήτησε βουλευτής της ΝΔ

Τη βύθιση του Μπαρμπαρός και του Πορθητή ζήτησε βουλευτής της ΝΔ

Με συνοπτικές διαδικασίες αποσύρθηκε η ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννης Αντωνιάδη, σύμφωνα με την οποία ζητούσε από τον πρωθυπουργό να βυθίσει τα τουρκικά πλοία «Μπαρμπαρός» και «Πορθητής» σε περίπτωση που πραγματοποιήσουν έρευνες - γεωτρήσεις στην ελληνική ΑΟΖ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε ενημερωθεί από τον βουλευτή της για το περιεχόμενο της ερώτησης και όταν έμαθε γι’ αυτό, ζήτησε από τον Γ. Αντωνιάδη να την αποσύρει. Κι εκείνος στη συνέχεια, το έπραξε.

Το συμβάν προκάλεσε αμηχανία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής ισχυρίστηκε ότι οι ευθύνες για τις «παράλογες αξίωσεις» της Τουρκίας έχει και η κυβέρνηση, «η οποία με την παθητική και υποχωρητική στάση της, ενισχύει τις παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας».

Μεταξύ άλλων, σημείωνε στην ερώτησή του ο «γαλάζιος» βουλευτής ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται για έρευνες και άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ και ζητούσε από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας να σταματήσει «την επικίνδυνη σιωπή για τα ελληνικά συμφέροντα».

«Στείλτε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι αν προχωρήσει σε άντληση πετρελαίου εντός ελληνικής ΑΟΖ θα βυθιστούν πάραυτα τα πλοία “Πορθητής” και “Μπαρμπαρός”. Δεν έχετε δικαίωμα να παραχωρήσετε ούτε χιλιοστό από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε ότι όποιος Έλληνας πολιτικός το πράξει, θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, στην Ιστορία και στον ελληνικό λαό. Παραλάβατε μια Ελλάδα πανίσχυρη, τη φιμώσατε, τη δέσατε χειροπόδαρα και γι’αυτό θα υποστείτε τις συνέπειες», τόνιζε στην ερώτησή του ο Γ. Αντωνιαδης και κατέληξε: «Τι προτίθεστε να πράξετε αν τουρκικό πλοίο ξεκινήσει άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ ή και της κυπριακής όπου είμαστε εγγυητές;».

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα