Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη και τσαλακώνει το Σύνταγμα

«Ο κ. Τσίπρας εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη και τσαλακώνει το Σύνταγμα, ευτελίζοντας τη συνταγματική αναθεώρηση, χρησιμοποιώντας τη δικαστική εξουσία, την Εκκλησία, τα δημοψηφίσματα, προκειμένου να τα εκμεταλλευτεί κομματικά», τόνισε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του «Alpha», επεσήμανε πως «αυτός είναι ένας τρόπος να μην οδηγηθεί πουθενά η διαδικασία και να πάμε προεκλογικά σε πόλωση, σε μια προσπάθεια του κ. Τσίπρα να μαζέψει τα ποσοστά του, να συσπειρώσει τον κόσμο του και να χάσει αξιοπρεπώς».

O κ. Κικίλιας δήλωσε, επίσης, πως «η συνταγματική αναθεώρηση όπως τη φέρνει ο κ. Τσίπρας είναι ένα προπέτασμα καπνού. Είναι πάγια τακτική του τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Προσπαθεί να αλλάζει την ατζέντα για να ξεχνούν οι φτωχοποιημένοι συμπολίτες μας τα πραγματικά προβλήματα: Έχει υπερφορολογήσει αγρίως τους πάντες, έχει υπογράψει δύο μνημόνια, έχει δεσμεύσει τη χώρα με πλεονάσματα μέχρι το 2060, έχει εκχωρήσει όλη τη δημόσια περιουσία στο υπερταμείο, έχει "ψήσει το ψάρι" στα χείλη των Ελλήνων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις συντάξεις, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ είπε πως την περικοπή τους την ψήφισαν μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας πως η Νέα Δημοκρατία δεν την ψήφισε και έφερε τροπολογία για να μην ισχύσει και ο κ. Τσίπρας δεν τη δέχτηκε.

«Τι είναι το υπερπλεόνασμα για το οποίο μάς μιλάει; Είναι οι δημόσιες επενδύσεις που δεν έχουν γίνει, το κομμάτι που μας αναλογεί από τις ευρωπαϊκές επενδύσεις που δεν έχουν γίνει, και η μη επιστροφή των φόρων στους πολίτες και των χρεών προς τον ιδιωτικό τομέα», είπε χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρα ως «κρατιστή της δεκαετίας του 1980, μεταμορφωμένο σε ένα φρέσκο πρόσωπο, ο οποίος το μόνο πράγμα που έχει μονίμως στο μυαλό του είναι πώς θα υφαρπάζει την ψήφο των Ελλήνων υποσχόμενος διορισμούς, σεισάχθεια, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ».

«Είναι όλα φτιασιδωμένα για να εξυπηρετεί το προσωπικό πολιτικό του συμφέρον», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 Αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών, αφού κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αγνοεί το αγαθό της ασφάλειας που είναι απαραίτητη για την ελευθερία», σημείωσε ότι «οι πολίτες ζουν υπό το κράτος του φόβου. Η κυβέρνηση αδιαφορεί για αυτούς και ενδιαφέρεται μόνο για ισχνές μειοψηφίες και αναρχικές ομάδες στις οποίες είναι φίλα προσκείμενη, καθώς προέρχονται από την ίδια ιδεολογική μήτρα», και πρόσθεσε : «Ο Ρουβίκωνας και όλοι αυτοί είναι συγγενείς ιδεολογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ από τότε που ήταν ένα κόμμα διαμαρτυρίας του 3%».

«Έχει "χαθεί η μπάλα" στον τομέα της ασφάλειας! Κινδυνεύουν οι πολίτες, κινδυνεύουν και οι αστυνομικοί! Η απέχθεια του ΣΥΡΙΖΑ για τους ένστολους, αστυνομικούς και στρατιωτικούς, έχει οδηγήσει σε περιστατικά μειοψηφιών που σταματούν στο δρόμο συμπολίτες μας προκειμένου να τους ελέγξουν αν είναι αστυνομικοί ή όχι! Η κατάσταση έχει πραγματικά ξεφύγει», δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα