Κόντρα στη Βουλή για την ακρόαση των πυρόπληκτων στο Μάτι

Κόντρα στη Βουλή για την ακρόαση των πυρόπληκτων στο Μάτι

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία απέρριψε αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να κληθούν σε ακρόαση εκπρόσωποι ιδίως των πληγέντων από τις πυρκαγιές, προκειμένου να ενημερώσουν τη Βουλή σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση των μέτρων ανακούφισής τους και να πουν εάν αυτά τα μέτρα είναι επαρκή.

Το βασικό σκεπτικό της πλειοψηφίας ήταν ότι με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου επικυρώνονται πράξεις και μέτρα που ήδη υλοποιούνται και ο Κανονισμός της Βουλής δίνει δυνατότητα διεξοδικής ενημέρωσης των κομμάτων, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είτε με συζήτηση στην Ολομέλεια είτε με συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, σε ξεχωριστές συνεδριάσεις.

Η άρνηση της πλειοψηφίας να ανταποκριθεί στο αίτημα αυτό των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε επικριτικά σχόλια από βουλευτές που μετείχαν στη συνεδρίαση.

«Πρέπει να ενημερωθούμε για το πρόβλημα που υπάρχει στις πυρόπληκτες περιοχές», δήλωσε ο Θεόδωρος Καράογλου από τη ΝΔ.

«Θέλουμε να έρθουν εδώ οι φορείς και να τους ρωτήσουμε για την κατάσταση μετά τις πυρκαγιές», ανέφερε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος.

«Η διαδικασία είναι στενή. Συζητάμε μέτρα που εφαρμόζονται και πρέπει να πάρουν τη νόμιμη διαδικασία», αντέτεινε ο προεδρεύων, Χρήστος Μπγιάλας (ΣΥΡΙΖΑ).

«Οι εκπρόσωποι των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές, όπως και εκπρόσωποι των νησιωτών, μπορούν να έρθουν και να πουν αν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί είναι επαρκή ή όχι και τι δυσκολίες έχουν», σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

«Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου γίνονται για να επικυρώσουν τα μέτρα, δεν είναι απολογιστική διαδικασία. Αν θέλετε απολογισμό υπάρχουν διαδικασίες άλλες», επέμεινε ο κ. Μπγιάλας.

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να ακούγονται πολλά παράπονα μάλλον...», τόνισε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Δημήτρης Καβαδέλλας.

«Αυτήν τη στιγμή, δηλαδή, αποκλείσατε τους εκπροσώπους των πυρόπληκτων να έρθουν να σας πουν ότι μετά από τέσσερις μήνες δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Αυτό κάνατε», αντέδρασε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος.

 

topontiki

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα