Υποψήφιο - έκπληξη απέναντι στον Μπακογιάννη κατεβάζει στην Αθήνα ο Τσίπρας

Υποψήφιο - έκπληξη απέναντι στον Μπακογιάννη κατεβάζει στην Αθήνα ο Τσίπρας

Αρκετά είναι τα σενάρια που έχουν ακουστεί για την υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στον (κομβικής σημασίας) δήμο Αθηναίων.

Η φημολογία είχε ήδη φουντώσει μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του νυν Περιφερερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάνη, με Μαξίμου και Κουμουνδούρου να αναζητούν ένα όνομα που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τον δήμο της πρωτεύουσας της χώρας.

Ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν είναι ο πρόεδρός της, καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ, Νίκος Μπελαβίλας. Αν και η επιλογή αυτή θα άρεσε σε αρκετούς στην Κουμουνδούρου, έχει εκφραστεί ο προβληματισμός για το αν θα μπορούσε να «κοντράρει στα ίσα» τον Κώστα Μπακογιάννη.

Αυτό δεν είναι το μόνο όνομα που έχει ακουστεί, καθώς παλαιότερα είχε αναφερθεί ως πιθανότητα να διεκδικήσει και πάλι τον δήμο Αθηναίων (το είχε κάνει το 2014) ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ένα σενάριο που, σε αυτή τη στιγμή, δε θεωρείται καθόλου πιθανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος ήδη έχει πάρει το χρίσμα από το Κίνημα Αλλαγής. Το σενάριο αυτό θα έδινε λύση σε ένα βασικό πρόβλημα που απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ: τον κίνδυνο να πάρει χαμηλό ποσοστό ο υποψήφιος του και να μείνει εκτός δεύτερου γύρου. Ωστόσο, αρκετοί στην Κουμουνδούρου θα ήθελαν μια πιο… λαϊκή υποψηφιότητα.

Το σενάριο έκπληξη που εμφανίστηκε πριν λίγο καιρό ήθελε την υπουργό Εργασίας να βρίσκεται στη λίστα των προτάσεων για την υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο της Αθήνας. Η Έφη Αχτσιόγλου σίγουρα πληροί πολλά από τα… προαπαιτούμενα, ωστόσο είναι αμφίβολο αφενός το εάν θα θελήσει η ίδια να φύγει από την κεντρική πολιτική σκηνή και αφετέρου εάν θα αποκτήσει η υποψηφιότητά της δυναμική, καθώς δεν έχει αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με την πρωτεύουσα (πρόσφατα σε συνέντευξή της έλεγε ότι δεν έχει γνωρίσει καλά την Αθήνα λόγω  των υποχρεώσεών της).

Τα τελευταία νέα από το… μέτωπο ήρθαν στο πλαίσιο της συνέντευξης, προ ημερών, του πρωθυπουργού στον Alpha.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο κ. Τσίπρας μακριά από τις κάμερες αποκάλυψε πως θα «κατεβάσει» στην Αθήνα πρόσωπο – έκπληξη που «δεν ξέρει να χάνει».

Η ατάκα - λογοπαίγνιο του πρωθυπουργού δημιούργησε εύλογους συνειρμούς για υποψηφιότητα από τον χώρο του αθλητισμού και μάλιστα «δυνατή»…

Το αν υπάρχει και φωτιά, εκτός από καπνός, θα το μάθουμε σε λίγες μέρες καθώς ο πρωθυπουργός είπε πως θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα στα μέσα Νοεμβρίου.

Από τον αθλητικό χώρο το πρόσωπο έκπληξη από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων;

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα