Βολές Μητρόπουλου κατά Βούτση: Να εξηγηθεί για τα αναδρομικά των βουλευτών

Βολές Μητρόπουλου κατά Βούτση: Να εξηγηθεί για τα αναδρομικά των βουλευτών

O εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος επιμένει στη θέση του πως ανοίγει παράθυρο για να πάρουν αναδρομικά και οι βουλευτές ύψους 24.000 ευρώ, παρά την απάντηση προέδρου της Βουλής για το αντίθετο.

Μάλιστα ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει και μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ είπε:

«Απορώ τον εξαπάτησαν, τον ξευτέλισαν; Δεν αρμόζει στο θεσμόν του τρίτου πολιτειακού παράγοντα να εξαπατά κοινοβουλευτικούς συντάκτες, παρέσυρε δελτία ειδήσεων και ενέπαιξε το λαό...

...απορώ δεν τον ενημέρωσαν; Θέλω εντός της ημέρας αν σέβεται το θεσμό του και το ρόλο του να απαντήσει, αφού δει τα κείμενα, γιατί δεν μπορεί να παραπληροφορεί η τρίτος πολιτειακός παράγοντας...

...δεν πιστεύω ότι δολίως εξαπάτησε δημοσιογράφους, επιστήμονες και βουλευτές. Πιστεύω ότι παρεσύρθη και οφείλει σήμερα να επανέλθει και να αποκαταστήσει την αλήθεια».

Ο Αλέξης Μητρόπουλος σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Δευτέρας απάντησε στη δήλωση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ότι οι βουλευτές δεν έχουν δικαίωμα για διεκδίκηση αναδρομικών, επειδή η βουλευτική αποζημίωση έχει αποσυνδεθεί από το 2009 από τις αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως ο νόμος 3691/2008 (άρθρο 57) που επιχείρησε την αποσύνδεση του μισθολογίου των δικαστών από τη βουλευτική αποζημίωση έχει κριθεί αντισυνταγματικός με δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο κ. Μητρόπουλος τονίζει ότι ο ίδιος ο κ. Βούτσης αναγνώρισε την αντισυνταγματικότητα της σχετικής διάταξης, υπερψηφίζοντας διάταξη νόμου το 2016 που διέτασσε την καταβολή εκατομμυρίων αναδρομικών στους βουλευτές και τους κληρονόμους τους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, ο εργατολόγος παραθέτει τις δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και τη ρύθμιση του άρθρου 23 παρ. 4 εδ. β-γ του ν. 4387/2016, οι οποίες «δίνουν αποστομωτική απάντηση σε όσα δήλωσε ο κ. Πρόεδρος της Βουλής».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα