Παπακώστα: Να αυτοπροστατεύονται οι αστυνομικοί. Η αντίδραση της ΝΔ

Παπακώστα: Να αυτοπροστατεύονται οι αστυνομικοί. Η αντίδραση της ΝΔ

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της Κατερίνας Παπακώστα στο κεντρικό δελτίο του OPEN και την Έλλη Στάη. Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με το πρόσφατο επεισόδιο με τον Ρουβίκωνα επεσήμανε πως "τα μέλη της συλλογικότητας ζήτησαν ταυτότητες όπως ενας πολίτης ζητάει αντίστοιχα από αστυνομικούς με πολιτικά. Και φυσικά θα υπάρξουν επιπτώσεις για τους συγκεκριμένους αστυνομικούς, για τις οποίες θα επιληφθούν οι αρμόδιοι". Την ίδια στιγμή, κάλεσε τους αστυνομικούς να... "εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους".

Οι δηλώσεις της υπουργού προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ, η οποία με ανακοίνωσή της ανέφερε: «Μετά τις απίστευτες δηλώσεις της κ. Κατερίνας Παπακώστα που έσπευσε να δικαιολογήσει όχι τους αστυνομικούς, αλλά τους μπαχαλάκηδες που τους έκαναν έλεγχο ταυτότητας, της προτείνουμε να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα».

Τι δήλωσε η Κατερίνα Παπακώστα

Το "δόγμα μηδενικής ανοχής προς όλους κι όλα" υποστήριξε πως εφαρμόζει στο υπουργείο Προστασίας Πολίτη η Κατερίνα Παπακώστα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ και την Ελλη Στάη. 

Αφορμή γι αυτό αποτέλεσε το σημερινό περιστατικό όταν αστυνομικοί δέχτηκαν προπηλακισμούς από αντιεξουσιαστές σε δίκη στην οδό Ευελπίδων με την απορία είναι για ποιό λόγο δεν έγιναν συλλήψεις.

"Ουδέποτε δώσαμε εντολή να μην γίνουν συλλήψεις στο Εφετείο, αλλά ήδη σχηματίστηκε δικογραφία για το περιστατικό", τόνισε η υφυπουργός, προσθέτοντας πως "οι αστυνομικοί θα μας πουν τι ακριβώς συνέβη. Η αστυνομία πρέπει να υπερασπίζεται την ασφάλεια των πολιτών κι όχι να βγαίνει έξω και να παίρνει αμπάριζα τον πολίτη. Το δόγμα μηδενικής ανοχής του υπουργείου εφαρμόζεται προς όλους κι όλα", ενώ κάλεσε τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους».

Φυσικά, από τα μείζονα θέματα των ημερών ειναι κι αυτό του Ρουβίκωνα και τις καθημερινές παρεμβάσεις του ακόμη και σε πανεπιστημιακό επίπεδο. 

"Ο «Ρουβίκωνας» πολιτεύεται, επενδύοντας στα κενά που αφήνει το επίσημο κράτος και η ακαδημαϊκή κοινότητα. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ιδρύουν τα «στέκια» τους στις πανεπιστημιακές σχολές. Η ανακοίνωση που είδα στα κοινωνικά τους δίκτυα έκανε πρόσκληση στους φοιτητές "ελάτε αν έχετε να καταγγείλετε φακελάκια σε καθηγητές ή παρενόχληση". Και έτσι οι κύριοι αυτοί κάνουν τους τιμητές. Το Πανεπιστήμιο λοιπόν χρειάζεται να περιφρουρήσει και το αυτοδιοίκητό του", είπε η κα. Παπακώστα.

Όσον αφορά στο περιστατικό όπου μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν έλεγχο σε αστυνομικούς της ΕΛΑΣ με πολιτικά, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει πως "τα μέλη της συλλογικότητας ζήτησαν ταυτότητες όπως ενας πολίτης ζητάει αντίστοιχα από αστυνομικούς με πολιτικά. Και φυσικά θα υπάρξουν επιπτώσεις για τους συγκεκριμένους αστυνομικούς, για τις οποίες θα επιληφθούν οι αρμόδιοι".

Τέλος, και σχετικά με τα επίπεδα ασφάλειας της χώρας, η κα. Παπακώστα υποστηρίζει πως "όσον αφορά στην παραβατικότητα, τα πράγματα ειναι σοβαρά, αλλά όχι τραγικά. Η Ελλάδα είναι ο ασφαλέστερος προορισμός παγκοσμίως".

Η αντίδραση της ΝΔ

«Μετά τις απίστευτες δηλώσεις της κ. Κατερίνας Παπακώστα που έσπευσε να δικαιολογήσει όχι τους αστυνομικούς, αλλά τους μπαχαλάκηδες που τους έκαναν έλεγχο ταυτότητας, της προτείνουμε να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ΝΔ. 

Ειδικοί Φρουροί: Αν αυτοπροστατευόμαστε, καλύτερα να καταργηθούμε

Οργή αστυνομικών για τις επιθέσεις

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα