Σπυράκη: Οδηγία Μητσοτάκη να παραιτηθούν οι βουλευτές της ΝΔ από τα αναδρομικά

Την οδηγία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη να παραιτηθούν οι βουλευτές της ΝΔ από τα αναδρομικά που δικαιούνται μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ

«Είναι μια μικρή ένδειξη της ευαισθησίας που διακρίνει τη ΝΔ σε σχέση με τις μεγάλες θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες συνταξιούχοι», είπε η κ. Σπυράκη, που παράλληλα κάλεσε τα κόμματα να πάρουν θέση: «Ψηφίσαμε μια τροπολογία για δεδικασμένα αναδρομικά. Η οδηγία του προέδρου της ΝΔ είναι σαφής, όπως και η πρόταση που κάνουμε στα άλλα κόμματα».

Η κ. Σπυράκη υπογράμμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα μετά τις εκλογές ενώ πρόσθεσε ότι η ΝΔ είχε πει από την αρχή ότι οι περικοπές δεν χρειάζονται και είχε ζητήσει την κατάργησή τους.

Σχολιάζοντας την πρόταση συμφωνίας Ιερώνυμου-Τσίπρα, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση διατείνεται ότι βρισκόμαστε σε συνθήκες οικονομικής ελευθερίας. Ετοιμάζεται να κάνει 10.000 προσλήψεις και κρατά τη δαπάνη της μισθοδοσίας των κληρικών με αδιαφανείς διαδικασίες. Το ποσό αυτό δεν υπάρχει στην αρχή πληρωμών, ώστε να φαίνεται μια διαφάνεια. Επίσης, οι κληρικοί μπαίνουν σε καθεστώς ανασφάλειας. Εξαιρετικά δυσάρεστο το γεγονός ότι η ηγεσία της ιεραρχίας προχώρησε σε αυτή τη συζήτηση με πρωθυπουργό, μια συζήτηση με προεκλογικά χαρακτηριστικά».

Ερωτηθείσα για τις επερχόμενες εκλογές η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της στον πρόεδρο της ΝΔ να κατέβει υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης.

 

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα