Το μυστικό δείπνο που έκλεισε τη συμφωνία Ιερώνυμου - Τσίπρα

Το μυστικό δείπνο που έκλεισε τη συμφωνία Ιερώνυμου - Τσίπρα

Στις 25 Οκτωβρίου και υπό άκρα μυστικότητα, κλείδωσε το προσύμφωνο μεταξύ εκκλησίας - πολιτείας για την αξιοπόιηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και τη μεαφορά του μισθολογίου από το δημόσιο σε ειδικό ταμείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, εκείνη τη μέρα σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο και συγκεκριμένα οι υπουργοί Επικρατείας Δημήτρης Τζανκόπουλος, ο  υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος με την ιδιότητα του συνταγματολόγου και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου νομικός, επισκέφθηκαν το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο για να συμφωνηθούν τα τελευταία εκκρεμή σημεία του προσυμφώνου που ανακοίνωσαν από κοινού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Από πλευράς εκκλησίας στη μυστική αυτή σύναξη συμμετείχαν εκτός του Αρχιεπισκόπου, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Κωστής Δήμτσας και ο Πρωτοσύγκελος  της Αρχιεπισκοπής Συμεών.

Φαίνεται ότι σε αυτήν την συνάντηση έκλεισνα όλες οι εκκρεμότητες και τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε το προσύμφωνο που θα πρέπει να κυρωθεί απο υπουργικός συμβούλιο και ιεραρχία, για να προχωρήσει η νομοθετική διαδικασία στη Βουλή. 

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα