Βούτσης για δίκη Χρυσής Αυγής: Να μη συνεχίζουν να επωάζονται τα αυγά του φιδιού

Βούτσης για δίκη Χρυσής Αυγής: Να μη συνεχίζουν να επωάζονται τα αυγά του φιδιού

Τη συνέχεια της δίκης της Χρυσής Αυγής παρακολούθησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Στο περιθώριό της, πραγματοποίησε και δηλώσεις, μέσω των οποίων ήθελε να δείξει πόσο σημαντική ήταν η παρουσία της Πολιτείας σε αυτήν.

«Η παρουσία μας σήμερα εδώ και η παρακολούθηση της δίκης, εκ μέρους μου, εκ μέρους της αντιπροέδρου της Βουλής, του προεδρείου της Διαρκούς Επιτροπής Δικαιοσύνης, του πρώην υπουργού, κ. Παρασκευόπουλου, και νομικών συνεργατών, υποδηλώνει σαφέστατα την επιμονή μας, ώστε να μην επωάζεται το αυγό του φιδιού στην Ευρώπη και την Ελλάδα και την υποστήριξή μας στη δημοσιότητα της δίκης ως κίνητρο για να την παρακολουθούν οι σημερινοί συμπολίτες μας.

Υποδηλώνει την επιμονή μας στο να στρατευόμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, στην πρόσφατη -πριν από μια εβδομάδα- απόφαση, με ευρύτατη πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε μια από τις καλύτερες στιγμές του, όπου καταδικάζει απολύτως και ζητούνται να ληφθούν μέτρα εναντίον σε όλα τα φαινόμενα που διαρκώς αναπαράγονται, της ρατσιστικής, φασιστικής, ξενοφοβικής βίας», είπε αρχικά ο κ. Βούτσης.

Με τον πρόεδρο της Βουλής να συμπληρώνει: «Σε αυτήν την απόφαση γίνεται σαφής αναφορά και στην παρούσα δίκη, που διεξάγεται αρκετά χρόνια. Θέλω ευθύτατα να δηλώσω την εμπιστοσύνη μας και την υποστήριξή μας προς το δικαιικό σύστημα και ιδιαίτερα προς το δικαστήριο αυτής, που σε μια πολύ-υπόθεση -αν μου επιτρέπεται ο όρος- με χιλιάδες αναγνωστέα έγγραφα, προσπάθησε και προσπαθεί για την αναγκαία επιτάχυνση, με την απόλυτη εφαρμογή του δικαιικού συστήματος, αυτής της δίκης. Είμαστε σίγουροι ότι πέραν των δικαστών, και η κυβέρνηση και το υπουργείο παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι, ώστε με πλήρη και αυστηρή τήρηση των δικαιικών νόμων, να έχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτήν τη δίκη».

«Πίσω από αυτήν τη δίκη υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν συγγενείς, συλλογικότητες, θύματα, θλιβερά γεγονότα τα οποία γνωρίζουμε όλοι -και όχι μόνο τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που σφράγισαν μια εποχή και που σήμερα υπάρχει το θράσος από ορισμένες πλευρές, μέσα από δυνάμεις που βοηθούν στο να υπάρχει ένας προϊών εκφασισμός μέσα σε -ευτυχώς μικρό τμήμα- της ελληνικής κοινωνίας, να επανέρχεται σε τέτοιες ενέργειες», συνέχισε ο κ. Βούτσης.

Ο οποίος καταληκτικά ανέφερε: «Άρα, η παρουσία μας εδώ, είναι μια παρούσα πολιτική πράξη και παρέμβαση σε κλίμακα Ευρώπης, στην κλίμακα της χώρας μας και υποδηλώνει την απόφασή μας να μην συνεχίσουν να επωάζονται και να μην σπάσουν τα αυγά του φιδιού. Ήμασταν και είμαστε παρόντες, μαζί με όλον τον ελληνικό δημοκρατικό λαό».

Πηγή: newsbeast.gr

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα