Φουντώνει η κόντρα κυβέρνησης και ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Φουντώνει η κόντρα κυβέρνησης και ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση, με φόντο τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι φοβάται την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών , ενώ η Πειραιώς επισημαίνει ότι δεν θα επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα ότι ευτελίσει τη διαδικασία.

«Κανένα πρόσχημα πια δεν μπορεί να κρύψει τον φόβο της ΝΔ, ούτε για τις προοδευτικές τομές ούτε για την αλλαγή στον νόμο περί ευθύνης υπουργών», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι «μία ημέρα μετά τις προτάσεις του πρωθυπουργού, η αμηχανία της ΝΔ να πάρει σαφή θέση για την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση είναι πασιφανής».

«Προχθές και χθες διαρροές από την Πειραιώς κατήγγειλαν τον ΣΥΡΙΖΑ και απαξίωναν τη διαδικασία, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ θα απέχει» σημειώνουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι «σήμερα, μετά την κατακραυγή, η ΝΔ φαίνεται πως το ξανασκέφτεται».

Όπως επισημαίνουν, «η αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί εξαιρετικά σοβαρή δημοκρατική διαδικασία και δεν μπορεί να εξαρτάται από τις εσωκομματικές διαφωνίες της ΝΔ».

«Ας λύσουν λοιπόν τα προβλήματά τους και ας σοβαρευτούν, παίρνοντας μία ξεκάθαρη και υπεύθυνη θέση για το μείζον ζήτημα και όσα πρότεινε χθες ο πρωθυπουργός» δηλώνουν εμφατικά οι κυβερνητικές πηγές και υπογραμμίζουν ότι «κανένα πρόσχημα πια δεν μπορεί να κρύψει τον φόβο της ΝΔ, ούτε για τις προοδευτικές τομές ούτε για την αλλαγή στον νόμο περί ευθύνης υπουργών».
ΝΔ: Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Τσίπρα να ευτελίσει τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για τολμηρήΣυνταγματική Αναθεώρηση αλλά ο Πρωθυπουργός φοβάται να αποδεχθεί την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επιχειρεί να εργαλειοποιήσει ακόμη και την επιβεβλημένη αλλαγή του Συντάγματος ως όχημα διχασμού και μικροπολιτικής ιδιοτέλειας.
«Η Νέα Δημοκρατία έχει επισημάνει από καιρό ότι οι συνθήκες είναι ώριμες στη χώρα μας για μια τολμηρή και ευρεία Συνταγματική Αναθεώρηση. Για το λόγο αυτό ήδη από τις αρχές του 2016 ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να ενταχθούν με συναινετικό τρόπο προς αναθεώρηση όλες οι βασικές προτάσεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και οι πολίτες να αποφανθούν, μέσω των εκλογών, για την κατεύθυνση των αλλαγών.

Ο κ. Τσίπρας φοβάται να αποδεχθεί την αυτονόητη αυτή πρόταση, προφανώς γιατί γνωρίζει ότι θα ηττηθεί στις επικείμενες εκλογές. Επιχειρεί να εργαλειοποιήσει ακόμη και την επιβεβλημένη αλλαγή του Συντάγματος ως όχημα διχασμού και μικροπολιτικής ιδιοτέλειας μήπως και αποκρύψει την αποσύνθεση της κυβέρνησής του. Αδιαφορεί για το πώς το Σύνταγμα μπορεί και πρέπει να καταστεί μοχλός ανάπτυξης της χώρας και βελτίωσης της ζωής των πολιτών, καθώς επιδιώκει να επιβάλλει τις παρωχημένες ιδεοληψίες του ακόμη και στον καταστατικό χάρτη της πατρίδας μας.

Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να ευτελίσει αυτή τη μείζονα θεσμική διαδικασία. Στη διάρκεια της επικείμενης κοινοβουλευτικής συζήτησης θα αναδείξει όλες τις αναγκαίες συνταγματικές αλλαγές για την Ελλάδα που αξίζουμε και όλοι οι βουλευτές θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τις προτάσεις που εισηγείται η αξιωματική αντιπολίτευση για το νέο καταστατικό χάρτη, θα τις δημοσιοποιήσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης την προσεχή Τρίτη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ενώ με απόφασή του, γενικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στην αναθεωρητική διαδικασία θα είναι ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κώστας Τασούλας».

Μαξίμου για Συνταγματική Αναθεώρηση: Η ολική κυβίστηση της ΝΔ είναι καλοδεχούμενη

"Καλωσορίζουμε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, που με συναίσθηση ευθύνης για το τόπο και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, εκκινεί με πρωτοβουλία του ο Πρωθυπουργός" αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

"Έστω και στο παρά πέντε, έστω και υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής για την εξόφθαλμη απόπειρα απόδρασης από την Αναθεώρηση, προκειμένου να διατηρηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η ολική κυβίστηση της ΝΔ είναι καλοδεχούμενη" προσθέτει το Μαξίμου.

Η απάντηση της ΝΔ στο Μαξίμου: Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τον όρο κυβίστηση προφανώς γιατί ντρέπεται τη λέξη kolotoumba που καθιέρωσε διεθνώς

«Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τον όρο κυβίστηση προφανώς γιατί ντρέπεται τη λέξη kolotoumba που καθιέρωσε διεθνώς. Θα του εξηγήσουμε, λοιπόν, τι σημαίνει και κυβίστηση», αναφέρει η ανακοίνωση - απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στον Αλέξη Τσίπρα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Και συνεχίζει: «Κυβίστηση σημαίνει να επιδιώκεις να καθιερώσεις και στο Σύνταγμα τα δημοψηφίσματα, όταν έχεις γίνει ο περίγελος της Οικουμένης με την κωλοτούμπα που έκανες στο δημοψήφισμα του 2015.

Κυβίστηση σημαίνει να θες να αποσυνδέσεις την προεδρική εκλογή από τις εθνικές εκλογές, όταν την έχεις χρησιμοποιήσει για να ρίξεις μια κυβέρνηση, τάζοντας δήθεν ότι θα σκίσεις τα μνημόνια.

Κυβίστηση σημαίνει να νοιάζεσαι τάχα για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού και του ηλεκτρισμού, όταν έχει ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Κυβίστηση, τέλος, σημαίνει να κόπτεσαι τάχα για το άρθρο περί ευθύνης υπουργών, όταν σφύριζες αδιάφορα από το 2006 που πρότεινε την κατάργησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει: «Για να μην μακρηγορούμε, θα συστήναμε στον κ. Τσίπρα να αποφεύγει στο εξής τα συνώνυμα της λέξης κωλοτούμπα, καθώς όλες ανεξαιρέτως οι εκδοχές της θυμίζουν το κυβερνητικό τσίρκο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους πολιτικούς σαλτιμπάγκους του. Περισσότερα στη Βουλή…».

Επιστολή Α. Τσιπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση | 29/10/18 | ΕΡΤ

Αταίριαστοι ΣΚΑΙ Στην "προεκλογική" ατζέντα και η συνταγματική αναθεώρηση | 31/10/2018

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα