Τζανακόπουλος: Υπάρχει μια έντιμη συμφωνία Τσίπρα - Καμμένου

Τζανακόπουλος: Υπάρχει μια έντιμη συμφωνία Τσίπρα - Καμμένου

Υπάρχει μια έντιμη και ειλικρινής συμφωνία, ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, η οποία έχει τις προϋποθέσεις να οδηγήσει στη συνταγματική λήξη της θητείας της κυβέρνησης, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Στην τελευταία πολιτική του ομιλία, ο κ. Καμμένος είπε ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποσύρεται και η στήριξη σε νομοσχέδια» είπε ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε: «Ο κ. Καμμένος έχει διαβεβαιώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συμπλεύσει με πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας. Ο μοναδικός τρόπος για να οδηγηθούμε σε πρόωρη λήξη της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης είναι είτε αν το ζητήσει ο πρωθυπουργός για εθνικούς λόγους, είτε αν υπερψηφιστεί η πρόταση δυσπιστίας. Γι’ αυτό τον λόγο, λέω ότι υπάρχουν και οι πολιτικές και οι κοινοβουλευτικές προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης».

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν ταυτίζει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση με τη στάση των βουλευτών απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή θα ψηφιστεί στην ελληνική Βουλή, καθώς υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που έχουν εκφραστεί θετικά. Ενδεικτικά, ανέφερε το Ποτάμι και μεμονωμένους βουλευτές, ενώ παρατήρησε πως γνωρίζει φιλελεύθερους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι δεν νιώθουν άνετα, ούτε απολύτως ταυτισμένοι με τη γραμμή την οποία ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει αρκετές μετατοπίσεις προς τα δεξιά. Ο φιλελεύθερος Μητσοτάκης προ της εκλογής του στο αξίωμα του προέδρου της ΝΔ, δεν έχει καμιά σχέση με τον σημερινό Κυριάκο Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημείωσε, ακόμα, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αλλάξει περίπου δέκα φορές θέση από όταν η κυβέρνηση εκκίνησε το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, έχει στείλει την κ. Σπυράκη σε μυστικά ραντεβού με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ και γι' αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να λάβει σοβαρά υπόψη την όποια κριτική της Νέας Δημοκρατίας στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε ερώτηση για τη συμπεριφορά της Άγκυρας, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι η Τουρκία βρήκε την ευκαιρία να ανεβάσει πάλι τους τόνους με ρητορικές εξάρσεις και σημείωσε πως η περαιτέρω κλιμάκωση δεν βοηθάει ούτε την ίδια ούτε κανέναν.

Η ελληνική κυβέρνηση, επανάλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ακολουθεί τον δρόμο του διαλόγου και της συναντίληψης, με αποφασιστικότητα, όμως, και χωρίς καμιά διάθεση υποχώρησης στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

 

news

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα