Βασίλης Λεβέντης: Να ακυρωθούν οι Πρέσπες. Στη Δικαιοσύνη όσοι την ψήφισαν

Βασίλης Λεβέντης: Να ακυρωθούν οι Πρέσπες. Στη Δικαιοσύνη όσοι την ψήφισαν

"Η Ένωση Κεντρώων ζητά την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και την παραπομπή στη Δικαιοσύνη όλων όσοι την ψήφισαν, όποια θέση και να κατέχουν", υπογράμμισε ο Βασίλης Λεβέντης κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του νέου εκλογικού κέντρου της Ένωσης Κεντρώων, στην οδό Παπαναστασίου 24, το απόγευμα της Τετάρτης.

"Ο σεβασμός προς την Ελλάδα είναι απαραίτητος για την καλεί γειτονία", ανάφερε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε ότι: "Θέλουμε να είμαστε φίλοι με την ΠΓΔΜ".

Ακόμη σχετικά με αυτό το ζήτημα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απέρριψε ευθύνες και στις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, σχετικά με τη διάρκεια της κυβέρνησης, ο κ. Λεβέντης είπε ότι: "Έχω την υποψήφια ότι επειδή ο κ. Τσίπρας είναι σατανικός θα διαλύσει τη Βουλή πριν έρθει η συμφωνία και θα πάρει τη μπάλα ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος δεν αναφέρεται καθόλου στην ονομασία. Αυτήν την έχει δώσει και αυτός".

"Η αριστερά δεν δίνει τώρα τη Μακεδονία. Από το 1950 σώζονται δηλώσεις αριστερών οι όποιοι υποστήριζαν ότι σημασία έχει ειρηνική συνύπαρξη των λαών και όχι το όνομα. Είναι βλακώδεις και προφορικές αυτές οι πολιτικές. Ήταν ατύχημα ότι υπήρχε κυβέρνηση της αριστεράς που θα διαχειριζόταν τέτοια θεματα όπως είναι οι Μουφτηδες και το ζήτημα της Αιγιαλίτιδας ζώνης", υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Έπειτα, ο Βασίλης Λεβέντης αναφέρθηκε και στον κ. Καμμένο ο οποίος έχει πει πως όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

"Ο κ. Καμμενος έπρεπε να πάει πριν την υπογραφή της συμφωνίας στον ΠτΔ και να πει ότι αίρω την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση. Αυτό είναι το αντρίκιο. Ή έστω τώρα, σήμερα. Είναι τρόπος αυτός κ. Καμμένε να λες ότι δεν έδινες την Μακεδονία; Προφανώς έχει αποδεχτεί ότι το κόμμα του τελείωσε", τόνισε κατά την ομιλία του ο Βασίλης Λεβέντης.

Αναφερόμενους στους δημόσιους υπαλλήλους και στις αυξήσεις μισθών τους είπε χαρακτηριστικά ότι: "Λεφτά που πάνε σε νεκρούς είναι νεκρά λεφτά. Αυτή η αριστερά το μόνο μόνο που ξέρει είναι το μεγάλο κράτος και είναι επικίνδυνη".

Όσων αφορά τις επενδύσεις, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε πως στη χώρα μας θα επικρατήσει το Πεδίο επενδύσεων αποικιοκρατικού τύπου, δηλαδή η βουλγαροποίηση.

Ο Βασίλης Λεβέντης αναφέρθηκε και στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι: "Η Φώφη θα πάθει κατρακύλα. Να τη δείτε πως θα είναι πριν τις εκλογές. Οι παλιοί ΠΑΣΟΚτσησες θέλουν να τρώνε και να πεινούν. Θα πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ στο τέλος μπορεί να μην υπάρξει. Το ΠΑΣΟΚ νομίζει ότι θα μας περάσει στις εκλογές. Τους λέω να μην βιάζονται".

Τέλος, ο κ. Λεβέντης, φανερά συγκινημένος υπογράμμισε πως: "όταν ένας πολιτικός χάσει την επαφή με τον λαό πρέπει να αποχωρεί από την πολιτική".

thestival

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα