ΓΕΕΘΑ: Δεν έχουν παρεπεμφθεί σε Στρατοδικείο οι 2 Στρατιωτικοί

ΓΕΕΘΑ: Δεν έχουν παρεπεμφθεί σε Στρατοδικείο οι 2 Στρατιωτικοί

Διαψεύδει το Γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ δημοσιεύματα και ρεπορτάζ που φέρουν τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς να έχουν παραπεμφθεί σε Στρατοδικείο:

Γνωστοποίησε πως η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που αφορά στο περιστατικό στην περιοχή του Έβρου με τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς, τον Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη , είναι σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί. Επιπρόσθετα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ουδείς έχει παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση - διάψευση:

Γνωρίζεται ότι η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αφορά στο περιστατικό μετά δύο (2) στελέχη του ΣΞ στην περιοχή του Έβρου, ευρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί. Επιπρόσθετα γνωρίζεται ότι ουδείς έχει παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο.

Το κατηγορητήριο, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι βαρύτατο και στρέφεται κατά των όλων των προσώπων που εμπλέκονται ή φέρουν ευθύνη για τις παραλείψεις, που σύμφωνα με την έρευνα αλλά και την αποτίμηση που έχει γίνει οδήγησαν στα γεγονότα της 1ης Μαρτίου.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητηθεί από τα δέκα και πλέον πρόσωπα, που πιθανόν θα είναι και περισσότερα, να απολογηθούν γραπτώς.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΘΑ, βασικός στόχος είναι να διασφαλιστεί το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.



 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα