Επισπεύδονται οι εργασίες αποκατάστασης των πυρόπληκτων κατοικιών

Επισπεύδονται οι εργασίες αποκατάστασης των πυρόπληκτων κατοικιών

Προ των πυλών βρίσκεται σύμφωνα με τον Χρήστο Σπίρτζη, η κατάθεση τροπολογίας, που θα επισπεύδει τις διαδικασίες για την αποκατάσταση ή ανακατασκευή κατοικιών, που κάηκαν στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.

Η εν λόγω τροπολογία, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και είναι πιθανό να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, χωρίς να αποκλείεται μικρή καθυστέρησης.

Στόχος της όπως είπε ο κ. Σπίρτζης είναι να διευκολυνθεί η επισκευή και ανακατασκευή των κτιρίων που επλήγησαν από τη φωτιά με τέτοιο τρόπο, που δεν θα εμποδίζει στη συνέχεια την εφαρμογή ενός αξιόπιστου και σύγχρονου πολεοδομικού σχεδίου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που είχε κάνει προ ημερών για το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, τροπολογία αναμένεται να προβλέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης από τη Δασική Υπηρεσία της βεβαίωσης του χαρακτήρα της έκτασης για την έκδοση άδειας αποκατάστασης ή νέου κτιρίου που κάηκε στις 23 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα όπως είχε πει ο κ. Φάμελλος, θα δίνεται άμεσα η βεβαίωση του Διευθυντή Δασών στις συγκεκριμένες περιοχές με βάση την πληροφορία στον δασικό χάρτη που αναρτήθηκε στις 19 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα:

•Για τις εκτάσεις που δεν ήταν ανέκαθεν δασικές και

•Για τις εκτάσεις που είχαν δασικό χαρακτήρα, αλλά σήμερα έχουν άλλη χρήση και υπάρχει νόμιμη οικοδομική άδεια

Μέχρι την κατάθεσή της στη Βουλή πάντως κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιο θα είναι το ακριβές περιεχόμενό της.

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα