Τζανακόπουλος: Eξάντληση της τετραετίας, ακόμη και με αποχώρηση των ΑΝΕΛ

Τζανακόπουλος: Eξάντληση της τετραετίας, ακόμη και με αποχώρηση των ΑΝΕΛ

Βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ολοκληρώσει την τετραετία, ακόμη και στην περίπτωση που ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «σε καμία περίπτωση» δεν θα γίνουν τον Μάιο οι εκλογές.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει πράγματι προειδοποιήσει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εφόσον έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

«Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει τους πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς όρους να ολοκληρώσει τη θητεία της», πρόσθεσε. Όπως τόνισε, ερωτηθείς σχετικά, η κυβέρνηση θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ.

«Δεν σημαίνει ότι ο κ. Καμμένος θα προσχωρήσει στην προσπάθεια της Ν.Δ. να πέσει η κυβέρνηση», διευκρίνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, είπε ότι έχουν ειπωθεί πολλές ανακρίβειες για την παραίτησή του και επεσήμανε ότι αυτό που προέχει είναι η ενότητα της κυβέρνησης.

Ανέφερε, δε, ότι ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρα θα συνεχίσει να έχει στενή συνεργασία με τον κ. Κοτζιά. «Οι πολιτικές πρωτοβουλίες του κ. Κοτζιά όπως η Συμφωνία των Πρεσπών προχωρούν», συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τις συντάξεις, ανέφερε πως έγινε ένα καθοριστικό βήμα, καθώς η Κομισιόν δεν απέστειλε επιστολή στην Αθήνα, ζητώντας διευκρινίσεις επί του σχεδίου προϋπολογισμού. «Δεν έχω αμφιβολία ότι θα έχουμε και τυπική έγκριση από την Κομισιόν», συμπλήρωσε.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Πάντως, οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση συνεχίζονται με την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, να καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, τη στάση του Πάνου Καμμένου στο Σκοπιανό, αλλά και την παραμονή του στην Κυβέρνηση καθώς, όπως τόνισε, επιτρέπει στα Σκόπια να δημιουργούν τετελεσμένα που είναι όλο και πιο δύσκολο να ανατραπούν.

"Πυρά" κατά του Πάνου Καμμένου εξαπολύει και το Κίνημα Αλλαγής με τον Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας, του κόμματος, Σταμάτη Μαλέλη, να σημειώνει ότι «η Κυβερνητική "παράσταση", συνεχίζεται πότε ως κωμωδία και πότε ως τραγωδία. Τώρα o κ. Καμμένος επιτίθεται και σε υπουργούς της Κυβέρνησης που ανήκουν στο δικό του κόμμα. Το περίφημο ρητορικό ερώτημα: «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;», στην προκειμένη περίπτωση έχει μια απάντηση. Ο Πάνος Καμμένος και το δήθεν αντιδεξιό μέτωπο! Καιρός να τελειώνουμε μαζί τους για το καλό της πατρίδας».

 Εμμένει στο "διαζύγιο" ο Καμμένος όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή (ΣΚΑΪ, 22/10/18)

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα