Νέες κόντρες στη συγκυβέρνηση και ανταλλαγή πυρών στους ΑΝΕΛ

Νέες κόντρες στη συγκυβέρνηση και ανταλλαγή πυρών στους ΑΝΕΛ

Η είσοδος του Πάνου Καμμένου υπό τους ήχους του Καλάσνικοφ του Μπρέγκοβιτς στο εθνικό συμβούλιο των ΑΝΕΛ, έδειξε τι θα ακολουθούσε. Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων άρχισε να “πυροβολεί”, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και δικά του στελέχη.

 «Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε - χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι» είπε ο Πάνος Καμμένος.

Πολλοί θεώρησαν ότι τα πυρά ήταν εναντίον του Τέρενς Κουίκ. Ο ΑΝΤ1 επικοινώνησε με τον υφυπουργό Εξωτερικών ο οποίος σχολίασε δεικτικά τις αναφορές του Πάνου Καμμένου.

«Ουδέν σχόλιο. Είμαι στο Κάϊρο, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης που χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών, Αλέξης Τσίπρας» δήλωσε ο κ. Κουίκ.

Το τέλος της συγκυβέρνησης

Ο Πάνος Καμμένος, αναφέρθηκε και στους τριγμούς στην συγκυβέρνηση βάζοντας ημερομηνία λήξης στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου έρθει ο κόμπος στο χτένι. Μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία θα αποχωρήσουμε» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

“Καρφιά” Κοτζιά για Καμμένο

Εθνικά επικίνδυνη χαρακτηρίζει ο Νίκος Κοτζιάς τη στάση του Πάνου Καμμένου, στην 9σέλιδη επιστολή της παραίτησης του, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής.

 «Οι δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ έθεσαν σε κίνδυνο την εξωτερική πολιτική της χώρας. Το υπουργείο Άμυνας είναι αυτό που εφαρμόζει τη γεωστρατηγική πολιτική και όχι αυτό που τη χαράσσει. Η στρατηγική που προτάθηκε από τον Πάνο Καμμένο στον Αμερικανό ομόλογο του δεν ήταν η πρέπουσα».

Μάλιστα με νέα ανάρτηση του στο twitter, ο πρώην υπουργός δείχνει πως δεν είναι διατεθειμένος να σωπάσει.

«Με λάσπη, ψέματα, συκοφαντίες,  υπονομεύουν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια μου. Εκβιαστές, διεφθαρμένοι, μπιστόλια του συστήματος υπονομεύουν την αξιοπρέπεια και την τιμή όποιου τους αντιστέκεται. Έτσι κτυπάνε και τη λειτουργία της δημοκρατίας. Η παραίτηση είναι πράξη ευθύνης».

Αποσταθεροποιητική χαρακτήρισε τη στάση του Πάνου Καμμένου και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ

ΝΔ: αλληλοεκβιάζονται Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος

«Γιατί αποπέμφθηκε ο κ. Κοτζιάς και ποιους εννοεί σήμερα ο πρώην υπουργός ότι είναι οι “εκβιαστές και οι διεφθαρμένοι” που “χτυπούν τη Δημοκρατία”;  Όσο δεν δημοσιοποιείται η επιστολή παραίτησής του, τόσο επιβεβαιώνεται ότι οι κ. Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος αλληλοεκβιάζονται για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια», σχολίασε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

“Άρωμα” εκλογών

Οι πολεμικοί τόνοι που επικρατούν στην πολιτική σκηνή, δίνουν προεκλογικό άρωμα με τα κομματικά επιτελεία να αναζητούν στις δημοσκοπήσεις τις τάσεις του εκλογικού σώματος. Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση της RASS για το Action 24.

ΝΔ 30,4
ΣΥΡΙΖΑ 20,7

Διαφορά: 9,7

ΚΙΝΑΛ 9,8
Χρυσή Αυγή 7,4
ΚΚΕ 7,2
Ένωση Κεντρώων 2,7
ΑΝ.ΕΛΛ 2,1

Αδιευκρίνιστη ψήφος 12,1

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα