Κοτζιάς: Παραιτήθηκα, αλλά είμαι ευτυχής

Κοτζιάς: Παραιτήθηκα, αλλά είμαι ευτυχής

Συγκινημένος ήταν ο Νίκος Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών, δηλώνοντας πως «παραιτήθηκα και είμαι ευτυχής, είναι παράδοξο».

«Μπορέσαμε και κάναμε ένα βήμα στο Μακεδονικό. Ζούμε την ίδια παραδοξολογία: Να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής έχουμε κανει ένα βήμα ελπίδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Νίκος Κοτζιάς.

«Κύριε πρωθυπουργέ κάτω από την ηγεσία σας η κυβέρνηση μπόρεσε να βγάλει τη χώρα από τον βούρκο που βρέθηκε να ξεπεράσουμε την ανυποληψία και μια κατάσταση που δεν μας ακούγανε.

Σήμερα μας ακούν και θέλουν τη γνώμη μας. Είμαι ευτυχής για τα συγχαρητήρια που έλαβα από ξένους συναδέλφους και την έκφραση λύπης που απελευθέρωσα τον εαυτό μου από το βάρος αυτών των προβλημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

«Είμαι πολύ περήφανος που με τη δική σας καθοδήγηση κύριε πρωθυπουργέ στείλαμε 93 υποθέσεις διαφθοράς στον εισαγγελέα», επισήμανε ο κ. Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες με τα απόρρρητα κονδύλια είναι αθλιότητες. «Η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς σοβαρότητα και ευθύνη», τόνισε.

«Φεύγω έχοντας κάνει το μεγάλο βήμα του "Μακεδονικού" με την υποστηρίξη σας κύριε πρωθυπουργέ, φεύγω ευχαριστημένος», είπε ο κ. Κοτζιάς.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «για την τιμή και την ευκαιρία που μου έδωσε να αναμετρηθώ με τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής».

«Κάναμε ένα βήμα μπροστά στο Σκοπιανό. Λέω ένα ευχαριστώ στο Ζάεφ και τους 80 βουλευτές. Και υπάρχει μια παραδοξότητα να έχω παραιτειθεί και να είμαι ευτυχής γιατί κάναμε ένα σημαντικό βήμα», συμπλήρωσε.


newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα