Το Σάββατο το τετ α τετ Τσίπρα - Κοτζιά στο Υπουργείο Εξωτερικών

Το Σάββατο το τετ α τετ Τσίπρα - Κοτζιά στο Υπουργείο Εξωτερικών

Το Σάββατο στις 11:00 το πρωί θα γίνει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το Νίκο Κοτζιά και η τυπική τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών, το χαρτοφυλάκιο του οποίου ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Το γεγονός ότι ο Νίκος Κοτζιάς παραιτήθηκε με αφορμή τη στάση του Πάνου Καμμένου απέναντί του έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιοι δυσφορούν για τις συνέπειες της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ και άλλοι καταλογίζουν στον πρώην πλέον υπουργό Εξωτερικών υπέρμετρο “εγώ” την ώρα που το μείζον ήταν η επιβίωση της κυβέρνησης.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις Κοτζιά, αναμένεται με ενδιαφέρον η συνάντηση που εκ των πραγμάτων θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την παράδοση παραλαβή του υπουργείου Εξωτερικών, η οποία προγραμματίζεται για το Σάββατο.

Ενδιαφέρον θα έχει και τι θα πει, εάν ερωτηθεί, σήμερα ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, τόσο για τον πρώην υπουργό του όσο και για τον κυβερνητικό του εταίρο.

Ο κ.Τσίπρας από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε την προσήλωση του στη συμφωνία των Πρεσπών, εξηγώντας ότι αυτός ήταν ο λόγος που ανέλαβε ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θέλει να χαμηλώσει τους τόνους με στόχο να επαναφέρει την ηρεμία και μην δώσει εκ νέου τροφή στη ΝΔ, η οποία σχεδίαζε ακόμα και πρόταση μομφής στη Βουλής για το Σκοπιανό.

Το παρασκήνιο της παραίτησης Κοτζιά. Τι ψιθύρισε στον Τσίπρα στη διάρκεια του Υπουργικού

Στην αντεπίθεση ο Κοτζιάς: Δώστε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα