Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Ζάεφ μετά την παραίτηση Κοτζιά

Η εφημερίδα Αυγή αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της την Πέμπτη πως μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ζόραν Ζάεφ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας στο τηλεφώνημα το οποίο έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Σκοπιανός ομόλογός του εξέφρασε τον θαυμασμό του για το κουράγιο και την επιμονή του υπογραμμίζοντας παράλληλα τόσο τις δυσκολίες όσο και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν από κοινού.

Όπως πάντα αναφέρει η εφημερίδα, ο Ζόραν Ζάεφ θύμισε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η ιστορία θυμάται τους θαρραλέους ηγέτες και τις θαρραλέες πράξεις, ενώ επεσήμανε πως ο κοινός στόχος είναι να δημιουργήσουν τα νέα Βαλκάνια του 21ου αιώνα με ειρήνη, συνεργασία και αλληλεγγύη ανάμεσα στους δύο λαούς που παρά τις διαφορές τους μπορούν να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ξεκαθαρίσει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του μετά την παραίτηση Κοτζιά πως η ένταξη των Σκοπίων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στο ΝΑΤΟ μπορεί να γίνει μόνο με την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών. 

«Θέλω να στείλω μήνυμα και στους γείτονές μας που έχουν αυτές τις μέρες διαδικασίες. Θέλω να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα. Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί την ένταξη της γειτονικής μας χώρας σε κανένα σχηματισμό με συνταγματικό όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας. Θέλω να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα ιστορικό βήμα για την ολοκλήρωση της ιστορικής συμφωνίας για τα Βαλκάνια. Η Ελλάδα και η κυβέρνησή μου θα κάνει αυτά που ορίζουν οι διεθνείς της υποχρεώσεις», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ