Υπουργικό: Ξέσπασμα Κοτζιά κατά Καμμένου, στα δύο οι υπουργοί των ΑΝΕΛ

Υπουργικό: Ξέσπασμα Κοτζιά κατά Καμμένου, στα δύο οι υπουργοί των ΑΝΕΛ

Σε σφοδρότατη αντιπαράθεση μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του Πάνου Καμμένου που παρά λίγο να βγει εκτός ορίων μετατράπηκε το υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών που μέχρι τώρα έχει κρατήσει μετριοπαθή στάση απέναντι στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας από την Ουάσιγκτον, σήμερα «άστραψε και βρόντηξε» εναντίον του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου.

Τον κατηγόρησε ότι επιχειρεί να ασκήσει εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης αλλά και της χώρας σε ότι αφορά τα Σκόπια χάριν των δικών του πολιτικών και προσωπικών επιδιώξεων.

Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και άλλοι υπουργοί ενώ την ίδια στιγμή έγινε εμφανές περισσότερο από κάθε άλλη φορά ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι διασπασμένοι σε σχέση με την στάση που θα κρατήσουν αναφορικά με την επικείμενη ψηφοφορία για τα Σκόπια όταν η συμφωνία έλθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Κατά πληροφορίες ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να κρατήσει ισορροπίες μεταξύ των δύο πλευρών. Και με αφορμή τη στάση του αυτή άσκησε κριτική στον Νίκο Φίλη λέγοντας ότι δεν πρέπει να ταυτίζουμε τον Σαλβίνι με τον Πάνο Καμμένο.

Κατά πληροφορίες «ενωτικός» εμφανίστηκε και  ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε ότι αφορά τη συμφωνία για τα Σκόπια ο Πάνος Καμμένος δέχθηκε «καρφιά» από στενούς του συνεργάτες.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τη φέρουν να υπερψηφίζει τη συμφωνία καθώς σήμερα δήλωσε ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση. Το ίδιο δήλωσε ότι προτίθεται να πράξει και ο Τέρενς Κουίκ. Ο τελευταίος βέβαια είναι εξωκοινοβουλευτικός υπουργός. Παίρνει όμως τη θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου στην περίπτωση που ο τελευταίος παραιτηθεί όπως δήλωσε χθες.

 


thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα