Σπυράκη: Η κυβέρνηση είναι ανυπόληπτη και εξάγει αστάθεια

Σπυράκη: Η κυβέρνηση είναι ανυπόληπτη και εξάγει αστάθεια

Για μια εικόνα που εκπέμπει η κυβέρνηση συνολικά και η οποία προσβάλλει την πατρίδα μας και τους πολίτες έκανε λόγο η Μαρία Σπυράκη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, η εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως «αυτοί θα πάνε μαζί ως το τέλος». «Είναι απολύτως εναρμονισμένοι σε αυτό. Το ερώτημα δεν είναι αυτό. Το ερώτημα είναι αν μας αξίζει μια τέτοια κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση ανυπόληπτη, μια κυβέρνηση που εξάγει αστάθεια, μια κυβέρνηση που εξάγει αβεβαιότητα, μια κυβέρνηση ό,τι να ‘ναι. Και εκεί είναι το ερώτημα. Και δεν θέλω να μπω στη συζήτηση για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο γιατί, επαναλαμβάνω, ότι θεωρώ πως είναι απολύτως ταυτισμένοι. Όπως, κ. Πρετεντέρη, ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως ταυτισμένος και με τον άλλο του βραχίονα, τον κ. Πολάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, η κ. Σπυράκη επεσήμανε πως η ΝΔ δεν απειλείται ούτε εκβιάζεται τονίζοντας πως ο κ. Πολάκης όφειλε να γνωρίζει ως βουλευτής και ως υπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, ότι στη Δημοκρατία υπάρχει διάκριση των εξουσιών. «Το πρόβλημα είναι πολιτικό και είναι πρόβλημα του κ.Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας είναι ταυτισμένος με τον κ. Πολάκη. Και με αυτές τις απαράδεκτες, τις απολύτως καταδικαστέες εκφράσεις, αποδεικνύεται ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να παρεμβαίνει στη δικαστική. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αντιθέτως, είναι εξόχως προβληματικό υπουργός κυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απευθύνεται έτσι στη Δικαιοσύνη. Είναι εξόχως προβληματικό να δείχνει ότι προσπαθεί να παρέμβει στη Δικαιοσύνη. Πρόκειται για μια εντολή διαρκείας του κ. Τσίπρα, την οποία εκτελεί ο Πολάκης. Επιτρέψτε μου να πω ότι το project Πολάκης είναι project Τσίπρας», είπε κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει στην Ελλάδα μια κατάσταση που μοιάζει με καθεστώς.

Μάλιστα, έκανε λόγο για σχέδιο το οποίο δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή, και το οποίο, όπως είπε, απευθύνεται προς τη Δικαιοσύνη. «Οι δικαστές μας ξέρουν. Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, παντού. Και μου επιτρέπετε να παραφράσω τη φράση. Υπάρχουν δικαστές. Οι δικαστές ξέρουν. Οι δικαστές είναι ανεξάρτητοι. Οι δικαστές κάνουν τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα περιθώριο να απειλήσει, δεν έχει κανένα περιθώριο να εκβιάσει, δεν έχει κανένα περιθώριο να παρέμβει σε καμία άλλη εξουσία. Και αυτό το εγγυόμαστε ως ΝΔ. Διότι, από ένα σημείο και μετά, η κατάσταση φαίνεται πως είναι έτοιμη να ξεφύγει και είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας δίνει την απόλυτη κάλυψή του στον υπουργό του. Ποιος άλλος από εμάς στο πολιτικό σύστημα θα έβγαινε να έλεγε κάτι τέτοιο και δεν θα ήταν υπόλογος στην ηγεσία του κόμματός του;» διερωτήθηκε η Μαρία Σπυράκη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα