Βούτσης: Δεν υπάρχουν 151 που θα ψηφίσουν πρόταση δυσπιστίας

Στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου και στα όσα συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας, αναφέρεται σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Νίκος Βούτσης υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσης, διεξοδικής και σε βάθος έρευνας και «για να βρεθούν οι πραγματικοί, οι ουσία δολοφόνοι ενός αθώου καθόλα, ανθρώπου» αλλά και «για να αποτραπεί μέσα στην κοινωνία το κύμα εκφασισμού και βίας». «Θα έπρεπε όλοι να έχουμε μιλήσει πολύ πιο έγκαιρα για αυτά τα φαινόμενα», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Βουλής και διαπιστώνει με θλίψη ότι δυστυχώς βρέθηκαν αρκετοί δημοσιογράφοι και Μέσα Ενημέρωσης που τον επέκριναν για την τοποθέτησή του την επαύριο του θανάτου αυτού του νέου ανθρώπου.

Δεν υπάρχουν 151 που θα ψηφίσουν πρόταση δυσπιστίας

Η ΝΔ δεν θα βρει σε αυτή τη Βουλή 151 βουλευτές να ψηφίσουν πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης, δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και δηλώνει βέβαιος ότι θα ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από την παρούσα Βουλή, με πλειοψηφία μάλιστα, η οποία ενδεχομένως θα διευρύνεται το επόμενο διάστημα και ενώ θα εκπληρώνεται ο οδικός χάρτης που ορίζεται από την ίδια τη Συμφωνία.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρεται στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο και στη συνομιλία της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη και του Ζόραν Ζάεφ το 2017, δηλώνοντας πως οι συναντήσεις αυτές ή ο,τιδήποτε άλλο υπήρξε, πριν από τη Συμφωνία, καταδεικνύουν ότι υπήρξε τακτικισμός από την αξιωματική αντιπολίτευση, που «έκανε και κάνει κακό στη χώρα και ενδεχομένως κάνει κακό και στην ίδια τη ΝΔ».

Ο κ. Βούτσης μιλά για τις προσεχείς εκλογές, και υπογραμμίζει ότι αυτές θα αποτελέσουν μια ισχυρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο προγραμματικές προτάσεις για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Με ορίζοντα τις εκλογές του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται για τη διαμόρφωση του ευρύτερου προοδευτικού πόλου, σε προοδευτική προγραμματική βάση, η οποία θα μπορέσει να εξασφαλίσει τελικά την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, εκτιμά ο πρόεδρος της Βουλής.

Την ίδια ώρα χαρακτηρίζει «εκτός τόπου και χρόνου» τις αναφορές της Φώφης Γεννηματά για το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, την επαύριο των εκλογών. «Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάγια και διαχρονική. Δεν νοείται, τη στιγμή μάλιστα που γίνονται πιο αδρές οι διαχωριστικές γραμμές, ανάμεσα σε Δεξιά και Αριστερά, ανάμεσα σε νεοφιλελεύθερα και προοδευτικά προγράμματα, ανάμεσα σε κοινωνικό κράτος και αγορές, να συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο τέτοιων σχημάτων», δηλώνει ο κ. Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής αποκαλύπτει ότι τις επόμενες ημέρες -τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου- παραδίδονται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό καθώς και στην πολιτειακή ηγεσία στην Κύπρο, οι τέσσερις πολυσέλιδοι τόμοι με τα ντοκουμέντα του Φακέλου της Κύπρου, οι οποίοι και θα εκδοθούν σε χιλιάδες αντίτυπα.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα