Παππάς: Ταυτόσημες οι απόψεις Φίλη – Μητσοτάκη για την ΕΡΤ

Παππάς: Ταυτόσημες οι απόψεις Φίλη – Μητσοτάκη για την ΕΡΤ

Kριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα της ΕΡΤ άσκησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Ο κ. Παππάς μιλώντας στον News 24/7  σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει μια κλειστή ΕΡΤ, "κάτι που αποδεικνύεται από τις τοποθετήσεις του για τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους" προσθέτοντας ότι "καλά θα κάνει η ΝΔ να σκεφτεί ξανά τα επιχειρήματά της. Όπως ότι έπρεπε να είναι άπειρος ο αριθμός των αδειών. Τελικά, η αγορά, όπως αποδείχτηκε, δεν χωράει άπειρα κανάλια", ενώ για τον κ. Νίκο Φίλη υπογράμμισε: "Δεν θέλω να πω τίποτα για τις δηλώσεις Φίλη, απάντησα στον κ. Μητσοτάκη. Είναι ταυτόσημη η κριτική".

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών σημείωσε ότι «δικαιωθήκαμε ως Κυβέρνηση. Το Δημόσιο εισέπραξε ήδη την πρώτη δόση για τις άδειες. Από το Γενάρη του 2015 τα κανάλια πληρώνουν το φόρο διαφήμισης και το κράτος εισέπραξε 150 εκατ. ευρώ περίπου. Πρόκειται για έναν φόρο που είχε ψηφιστεί από το 2010, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ (σ.σ.: και ως το 2015). Για 5 χρόνια υπήρξε απώλεια εσόδων για το Δημόσιο, την ώρα που ζητούνταν περικοπές», ενώ στο επιχείρημα ότι “η Κυβέρνηση θέλει να κλείσει ο ΣΚΑΪ” είπε ότι "είχε μια λειτουργικότητα με ημερομηνία λήξεως. Πλέον, η αδειοδότηση έχει ολοκληρωθεί και όπως αποδείχθηκε τα πράγματα δεν ήταν έτσι".

Για τις περιφερειακές άδειες σημείωσε ότι η διαδικασία είναι σύνθετη. "Θα δούμε τα κριτήρια ορισμού του αριθμού αδειών ανά Περιφέρεια, όπως επίσης και τις προϋποθέσεις της διαδικασίας, οι οποίες θα είναι διαφορετικές σε σχέση με τη διαδικασία χορήγησης των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας».

Για τις δηλώσεις του κ. Φορτσάκη, ότι η ΕΡΤ δεν πρέπει να μεταδίδει δελτία ειδήσεων υπογράμμισε ότι "είναι συναφής με την εντολή Σαμαρά να μη μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ η ομιλία του Τσίπρα στη ΔΕΘ το 2014" και πρόσθεσε: "Η διοίκηση της ΕΡΤ έχει φέρει τον Οργανισμό σε ένα πολύ καλό σημείο, αν αναλογιστεί κανείς σε τι κατάσταση τον αναλάβαμε. Η ΕΡΤ δείχνει το εκτόπισμά της και αυτό κάποιους ενοχλεί», ενώ κατέληξε λέγοντας για τον ΣΚΑΙ; "Θα πρέπει να ερωτηθεί ο κ. Αλαφούζος ποια ακριβώς είναι η συμφωνία του με τον Τούρκο παραγωγό και αν αυτή επηρεάζει τη “γραμμή” του σταθμού".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα