Έρευνα για τους αστυνομικούς που συνέλαβαν τον Ζακ Κωστόπουλο διέταξε η Γεροβασίλη

Έρευνα για τους αστυνομικούς που συνέλαβαν τον Ζακ Κωστόπουλο διέταξε η Γεροβασίλη

Έρευνα για τις συνθήκες σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, διέταξε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, μετά τη δημοσιοποίηση νέου βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο θανών να κακοποιείται από ένστολους παρότι αναίσθητος.

Η ίδια, σε δήλωσή της, ανέφερε ότι τέτοιες πράξεις δεν είναι ανεκτές  ούτε από την κοινωνία ούτε από την έννομή τάξη.

Ολόκληρη η δήλωσή της:

«Δεν είναι ανεκτές τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές. Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό, πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα» δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Το βίντεο-ντοκουμέντο με τη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου

Στις εικόνες του διάρκειας 1,5 λεπτού βίντεο, που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, έχουν καταγραφεί οι τελευταίες στιγμές του 33χρονου.

Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές, καθώς φαίνεται ο Ζακ Κωστόπουλος, να έχει ήδη χάσει τις αισθήσεις του, με το κεφάλι του μπανταρισμένο και μες στα αίματα, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν να τον ακινητοποιήσουν, χτυπώντας τον και σέρνοντάς τον.

Ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται στο βίντεο να τον κλωτσάει στα οπίσθια, ενώ ο 33χρονος δεν προβάλει καμία αντίσταση.

Δείτε το βίντεο-Προσοχή: Σκληρές εικόνες

Τζανακόπουλος για σύλληψη Κωστόπουλου: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η συμπεριφορά των αστυνομικών

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα